Sastojci:
500 g spiralne testenine
1 praziluk
400 g pelata paradajza
1 ljuta papričica
300 g dimljenih ljutih kobasica
2 kašike parmezana
250 g crvenog pasulja iz konzerve
2 dl soka od paradajza
1 dl goveđe supe
5 kašika ulja
mešavina začina,
so, biber
Priprema:
1. Testeninu obariti u slanoj vodi, potom je procediti od suvišne tečnosti.
2. Praziluk očistiti i iseći na kockice, ljutu papričicu i dimljene kobasice na kolutove, pelat paradajza samleti na mašini za mlevenje.
3. Na malo ulja propržiti praziluk kako bi omekšao, zatim dodati pelat i sok od paradajza, goveđu supu i začine po ukusu, te kratko prokuvati.
4. Dodati dimljenu kobasicu, ljutu papričicu, crveni pasulj iz konzerve, parmezan i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
5. Obarenu testeninu preliti pripremljenim umakom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Dami od stila kao što je Aleksandra Radović pristaje upravo ovakav parfem, nosi dozu svežine
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte višeOlimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Srbije potpisali sporazum o saradnji
10/12/2025
Saznajte višeHotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
Hotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
09/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)