Sastojci:
500 g spiralne testenine
1 praziluk
400 g pelata paradajza
1 ljuta papričica
300 g dimljenih ljutih kobasica
2 kašike parmezana
250 g crvenog pasulja iz konzerve
2 dl soka od paradajza
1 dl goveđe supe
5 kašika ulja
mešavina začina,
so, biber
Priprema:
1. Testeninu obariti u slanoj vodi, potom je procediti od suvišne tečnosti.
2. Praziluk očistiti i iseći na kockice, ljutu papričicu i dimljene kobasice na kolutove, pelat paradajza samleti na mašini za mlevenje.
3. Na malo ulja propržiti praziluk kako bi omekšao, zatim dodati pelat i sok od paradajza, goveđu supu i začine po ukusu, te kratko prokuvati.
4. Dodati dimljenu kobasicu, ljutu papričicu, crveni pasulj iz konzerve, parmezan i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
5. Obarenu testeninu preliti pripremljenim umakom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Skijanje dobija svoj beauty momenat: Lilly otvara make-up studio na Kopaoniku
Lilly Drogerie po prvi put predstavlja Lilly make-up studio na snegu, jedinstvenu postavku koja će biti otvorena za sve posetioce planine do 1. aprila 2026. godine
05/12/2025
Saznajte višePosle Holivuda ekipa novog Avatara stiže u Evropu, treći film kod nas u bioskopima od 18. decembra
Avatar: Vatra i pepeo stiže i kod nas u bioskope
05/12/2025
Saznajte višeZimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte višeGoran Bregović ekskluzivno u novogodišnjoj noći u Hotelu Grand na Kopaoniku
Spremite se za nesvakidašnji doček Nove godine na vrhu Balkana, uz zvuke truba, ženskih vokala i prepoznatljivih balkanskih melodija Gorana Bregovića, pretvorenih u jedinstveni novogodišnji spektakl u Hotelu Grand
03/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)