Ana Stanić otkriva tajnu svoje lepote

Ana Stanić otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 12/02/2015

0


U skladu sa svojom veselom i istraživačkom prirodom, pevačica Ana Stanić od početka karijere trudila se da svaki njen novi album isprati i promena imidža. Ovog puta, pred izlazak CD-a "Priča za pamćenje", koji je objavljen 7. februara, odlučila je da promeni boju kose. Kada je o nezi reč, ova umetnica je zagovornik takozvane francuske škole, po kojoj bi žena trebalo da čuva prirodni izgled, te smatra da ma koliko jaka bila šminka nikada ne može da prikrije lice koje nije negovano. Zbog toga polaže mnogo pažnje na negu i izbor preparata koje koristi dok joj prve bore, koje je uglavnom dobila od smejanja, nimalo ne smetaju.

Sa svakim novim albumom pravite i vizuelne promene, ali tako da ostajete verni svom stilu. Koliko su inovacije u imidžu bitne u vašem poslu?
- Nije u tome suština, ali uživam da se igram sa svojim izgledom i sa promenama imidža, kako bi sebe predstavila na novi način i u skladu sa pesmama. Kada je o ovom albumu reč, rešila sam da ne preterujem sa promenom stila, ali sam se zato odlučila na novu boju kose koja je sada crvenkasta.

Zbog čega ste se odlučili baš za tu promenu?

- U dogovoru sa mojim frizerom Draganom Taubnerom odlučila sam se na tu promenu. Dugo smo razmišljali šta bismo mogli da uradimo, jer nisam htela da se šišam, mnoge frizure smo već isprobali, pa se ispostavilo da je nova boja dobro rešenje. Nisam baš navikla da ne budem plavuša, ali moram da priznam da mi nova boja daje sofisticirani izgled, naročito u kombinaciji sa crvenim karminom, koji sve češće nosim, što ranije nisam činila. Pošto je novi album u muzičkom smislu zreliji, mislim da je moj novi imidž u skladu s tim.

Žene posle promene izgleda uglavnom počnu da se osećaju drugačije i steknu samopouzdanje, da li je to i kod vas slučaj?
- Mislim da promene nemaju veze sa samopouzdanjem, ali me novi izgled inspiriše da se elegantnije obučem kada odlazim na neke događaje. Ranije se nisam dovoljno dobro i opušteno osećala u elegantnoj garderobi, a sada mi to prija.

Kakve su reakcije ljudi?
- Uglavnom su pozitivne, mada sam i ranije često dobijala komplimente na račun izgleda kose. Ima i onih koji mi kažu da im najbolje izgledam kao plavuša, ali čini mi se da su u manjini. U svakom slučaju, ne planiram da ovu boju zadržim zauvek i mislim da ću i sama u jednom trenutku poželeti da ponovo budem plavuša. Ali, za sada sam zadovoljna ovom bojom.

Znači da je u vašem slučaju tačna izreka: "Jednom plavuša uvek plavuša"?

- Za sada je tako. Rodila sam se kao plavuša pa mi je ta boja i najdraža.

Da li vam je bitno da se i vašem suprugu dopadnu vaše promene?
- Ne pitam ga unapred kada se odlučim za nešto novo, ali volim da čujem njegovo mišljenje posle promene i uglavnom mu se sviđa sve što uradim.

Imate li ideje kada su promene imidža u pitanju ili to prepuštate saradnicima?
- Ima nekoliko osoba kojima verujem i kada mi daju neki predlog, odlučim da im pružim šansu iako mi možda ne zvuči idealno na prvu loptu. Ali, u najvećem broju slučajeva ideje potiču od mene.

Kako negujete kosu?

- Idem redovno na farbanje, kada mi moj frizer uradi i različite hranljive tretmane, tako da se kod kuće ne bavim mnogo kosom. Koristim kvalitetne šampone i ne sušim je fenom, već izdvojim nekoliko sati i provedem ih kod kuće posle pranja kako bi se kosa prirodno osušila.

Jeste li zahtevni kada je u pitanju nega lica?
- Jednom mesečno ili na dva meseca odlazim kod moje višegodišnje kozmetičarke Eme, koja mi radi različite biološke tretmane i povremeno mezoterapiju bez igli. Nemam problematičnu kožu, ali zahvaljujući njenim tretmanima lice mi je sveže, a ten blistav, tako da tokom dana ne koristim puder i veoma se malo šminkam. Mislim da ma koliko mejkap bio jak, nikada ne može da prikrije "prljavo" lice.

Kako birate preparate za negu?
- Uživam u izboru krema i znam dugo da se zadržim u parfimerijama. Pobornik sam mišljenja da bi pomade trebalo menjati jer se koža s vremenom zasiti jedne kreme. Za sada mi je omiljena "Este Lauder Advance Nihgt Repair" i njoj se najčešće vraćam, ali volim i proizvode brendova "Sisly", "Shiseido", "Clarins", "Dr. Hauschka" i "La Prairie".

Imate li običaj da u inostranstvu kupujete proizvode za negu, kojih nema na našem tržištu?

- Obožavam da obilazim apoteke u inostranstvu koje su poput samoposluga i da istražujem različite preparate. Ranije sam u Francuskoj uvek kupovala proizvode "Bioderma", ali oni sada postoje i kod nas. S druge strane, dok sam bila u severnoj Africi, u Maroku sam otkrila arganovo ulje, koje je odlično, i njime leti često mažem kožu, a u trudnoći stalno sam mazala i stomak da ne bih dobila strije.

Koliko vam je bilo bitno da se tokom trudnoće ne ugojite mnogo?
- Tokom trudnoće mi je bilo najbitnije da se hranim zdravo i da unosim sve  namirnice koje su dobre za moju bebu. Samim tim, jela sam hranu koja ne goji tako da posle porođaja nisam imala problem sa viškom kilograma.

Vodite li i danas računa o ishrani?
- Jako vodim računa o tome šta jedem i dobro se osećam kada znam da sam nešto zdravo unela u organizam. Najviše mi prijaju povrće i ugljeni hidrati, tako da najviše jedem supice, paste i salate. Nisam ljubitelj mesa, crveno meso ne jedem, samo piletinu, ćuretinu, ribu i morske plodove. Moja slabost su slatkiši, ali sam poslednjih godina sebi stvorila naviku da ih ne jedem odmah posle obroka, već samo na prazan stomak između dva obroka.

Jeste li svom sinu stvorili zdrave navike u ishrani?

- Mnogo mi je bitno šta moj sin jede i stvorila sam mu zdrave navike. Voli da jede povrće, recimo brokoli, što uglavnom nije omiljena dečja hrana. Jedino što je od mene nasledio ljubav prema slatkišima, tako da mu ih dozirano dajem tokom dana.

Trenirate li redovno?
- Godinama idem na ples kod koreografkinje Bojane Aničić, što mi jako prija, jer ne volim toliko da se mučim dok vežbam, a ovo je kreativni način rekreacije. Međutim, pred izlazak novog albuma i snimanje spota odlučila sam da telo dovedem u top formu, pa jednom nedeljno idem i na fitnes kada uglavnom radim vežbe na parteru.

Kakav manikir i pedikir volite?
- Oduvek idem redovno kod pedikira, jer ne znam dobro sama da uradim taj posao, a kada je u pitanju manikir, pošto sviram, uvek sam imala kratko isečene nokte sa neutralnom bojom laka. Međutim, nedavno sam zbog spota povećala svoje nokte i moram da priznam da mi se promena dopada. Uskoro ću ipak morati ponovo da ih skratim pošto na nastupima koji slede planiram da sviram gitaru.  

Kakav je vaš odnos prema godinama i plaše li vas bore?
- Zavisi o kakvim borama je reč. One od smejanja nimalo mi ne smetaju. Nedavno sam napunila trideset devet godina i u suštini sam zadovoljna svojim izgledom. Mezoterapija mi je za sada sasvim dovoljna, ali ne bežim od toga da ću, kako godine budu prolazile, uraditi još nešto za svoje lice. Tu pre svega mislim na neagresivne tretmane koji poboljšavaju tonus kože, a na operacije sigurno neću ići jer sam njihov protivnik. Primećujem na svojim slikama bore oko očiju od smejanja i ne mislim da je to loše. Ako živite zdravo, trenirate i ako ste puni pozitivne energije, nekoliko bora ne mogu da vam ugroze izgled.

Intervju: Ivana Nikolić; Life Content
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin