Marina Tadić otkriva tajnu svoje lepote

Marina Tadić otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 26/03/2015

0


Marina Tadić
jedna je od retkih pevačica koje propagiraju prirodan izgled. Čarima estetske hirurgije, koju njene koleginice toliko popularizuju, ne bi se prepustila čak i kada bi za tim postojala realna potreba. Pobornica reči nemačkog arhitekte i dizajnera Ludviga Misa van der Roea "manje je više", fizičku lepotu isključivo doživljava kao "posledicu" one daleko važnije - duhovne.

Šta ste sve spremni da uradite zarad dobrog izgleda?
- Nisam od žena koje su zbog lepote spremne na sve. Pobornik sam prirodnog izgleda, volim i negujem ono što mi je dato od Boga. Najvažnija mi je koža, pa njoj posvećujem i najviše vremena.

Da li vam je teško da budete lepi?

- Uverena sam da lepota dolazi iznutra i da je upravo to ono što je najteže održati. Kada je čovek lep i čist u duši, to prosto iz njega isijava. Tad zračite nekom posebnom energijom, lepi ste sebi, ali i drugima. Lep čovek je srećan čovek.

Jeste li isprobali neki od popularnih antiejdž tretmana?
- Volim japanske tretmane, prezadovoljna sam njihovim učinkom, i od srca ih preporučujem svim ženama. Redovno posećujem kozmetičara, mada ponekad volim i kod kuće da se opustim, da sama stavim masku za dubinsku hidrataciju kože.

Estetska hirurgija nije vaš izbor?
- Još sam mlada da bih razmišljala o tako agresivnim metodama. Zadovoljna sam svojim izgledom, ali i da nije tako, pomoć ne bih potražila kod estetskog hirurga. To jednostavno nije moj izbor. Da ne bude zabune, nemam ništa protiv onih koji na taj način menjaju svoj izgled, pod uslovom da im je određena korekcija zaista potrebna.

Kim Kardašijan nedavno je iznenadila javnost priznanjem da pere kosu svaki peti dan. Jeste li vi po tom pitanju ažurniji?

- Možda je Kim samo želela malo dodatne pažnje. Ja svakodnevno perem kosu, mada sam opomenuta da se tako narušava PH vrednost kože glave, budući da šamponi koje koristimo nisu preterano "zdravi". Zbog toga kosu perem dečjim šamponima.

Kakav mejkap preferirate?
- Nisam ljubitelj šminkanja, na ulici me često mogu sresti bez imalo mejkapa. Ako je to neophodno, odlučujem se za maskaru, malo rumenila i eventualno karmin. Naravno, kada se fotografišem ili snimam spotove, to je već druga priča. Tačnije, to je nešto što se mora. Dok su mlade, devojke bi trebalo da preferiraju prirodan izgled.

U čemu žene najčešće greše prilikom šminkanja?
- Sklone su preterivanju, imaju potrebu da na lice nanesu svu šminku koju imaju u neseseru. Ishod je tragičan, pogoto ako šminkanjem ne barataju dovoljno dobro. Mislim da žene još nisu shvatile da je manje zaista više.

Primenujete li narodne recepte za lepotu i koji vam je najdraži?

- Narodnim "specijalitetima" nisam preterano vična, radije se prepuštam sigurnim rukama profesionalaca.

Ako smo ono što jedemo, šta ste vi?
- Vodim računa o tome šta, kada i koliko jedem. U poslednje vreme moj izbor su kineska i japanska kuhinja. Prijaju mi njihova hrana, začini i način pripremanja jela. Dakle, pola sam bambus pola losos.

Koliko često konzumirate kuvanu hranu?
- Trudim se da svakodnevno pojedem nešto kuvano. Takođe, nisam od žena koje na pomen kuhinje prevrću očima i u nju ulaze samo kada moraju.

Metroseksualci ili lumberseksualci?

- Dopada mi se trend koji je okarakterisan kao "lumberseksualizam", iako su naši muškarci decenijama nosili i karirane košulje i duboke čizme... To je sada isplivalo kao moderno, pa je odmah i dobilo na karakterizaciji. U svakom slučaju lepo je videti.

Kako miriše muškarac iz vaših snova?
- Muškarac iz mojih snova miriše na mene.

Intervju: Nikola Golubović; Life Content
Foto: Stanislav Zakić; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin