Ispucale usne mogu biti posledica prehlade, dehidriranja, grickanja usne i drugih okolnosti. Međutim, ne morate uvek da koristite balzam za usne već vam mogu pomoći i prirodna sredstva.
Evo nekoliko prirodnih lekova za ispucale usne.
Šećer
Piling usana može pomoći uklanjanje odumrlih ćelija, čime se koža usana brže obnoviti i povratiti mekoću. Pomešajte dve kašičice šećera i kašičicu meda. Stavite pastu na usne i držite nekoliko minuta. Zatim nežin pokretima utrljavajte smesu na i oko usana kako biste odstranili mrtve ćelije i isperite usne mlakom vodom.
Med
Med ima neverovatne isceliteljske moći i deluje blagotvorno na ispucale usne. Jednostavno ga nanesite na usne nekoliko puta dnevno. Možete napraviti i mešavinu glicerina i meda i naneti na usne pre spavanja. Ujutro će vam usne biti mekše nego ikad.
Latice ruže
Mirisne ruže vam mogu ulepšati doma, ali i pomoći kada vam ispucale usne stvaraju neugodan osećaj. Ovaj lek će povratiti vlažnost usnama i pružiti zdravu boju. Operite šaku latica ruže i potopite ih u činiju mleka (može i u glicerin umesto mleka). Nakon nekoliko sati izgnječite latice da se napravi pasta. Smesu nanesite na usne dva ili tri puta na dan i pre spavanja.
Izvor: stvarukusa.rs
Foto: freedigitalphotos.net/by Ambro
Slične Vesti
Pročitajte još
Savršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte višeNikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeZlatna jaja privlače sreću i bogatstvo: Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin
Zlatna jaja privlače bogatstvo
25/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)