Ivana Vučićević: Porodica mi daje krila za let koji je nezaustavljiv

Ivana Vučićević: Porodica mi daje krila za let koji je nezaustavljiv

Autor: | 17/06/2015

0


Prva žena gradskog Javnog servisa Ivana Vučićević prošle godine sela je u direktorsku fotelju radio-televizije “Studio B”, a njena dotadašnja karijera novinarke i urednice ove medijske kuće preko noći je doživela uzbudljivi preokret. Profesionalne izazove sa kojima se suočava svakog dana lakše podnosi uz podršku porodice, supruga Vojina i njihovo dvoje dece, osmogodišnjeg Vuka i četvorogodišnje Mije, sa kojima započinje i završava svaki njen dan. Tridesetšestogodišnja Beograđanka za magazin “Hello!” rezimira dosadašnje poslovne poteze i iznosi svoj pogled na budućnost medija koji u julu očekuje privatizacija, i otkriva da li uprkos brojnim obavezama uspeva da bude dobra supruga i majka.

Koliko vam je funkcija direktorke “Studija B” promenila život?
- Čini mi se da je vreme proteklo veoma brzo. Od kada sam započela moj novi zadatak, gledam samo u budućnost, ne osvrćući se na dane iza mene. Jedino što je važno su rezultati, a njih već ima mnogo.

U vašem timu ima mnogo žena. Šta je prednost rada u takvom timu?

- Najbolje se razumemo i sve jednostavno rešavamo, bez nervoze i povišenog tona, i vrlo efikasno. Žene imaju moć da detaljno organizuju stvari i umeće da predvide i najsitnije detalje. Nikada ništa ne prepuštaju slučaju i na tom polju su uvek za korak ispred muškaraca.

Koliko se televizija “Studio B” danas razlikuje od one koju ste preuzeli prošle godine?
- “Studio B” je ove godine napunio ponosnih četrdeset pet godina. Ne želim da budem skromna, jer smatram da smo za proteklih nekoliko decenija pokazali i dokazali da smo u pravom smislu reči servis građana Beograda.

Televizija je medij koji ne poznaje radno vreme. Uspevate li da se oslobodite posla i vreme posvetite isključivo sebi i porodici?
- Moj radni dan traje dvadeset četiri sata, ali mi deo dana koji provodim sa porodicom najviše prija. Iako je funkcija na kojoj se nalazim veoma odgovorna, mojoj sreći nema kraja kada zateknem nasmejana lica moje porodice kada mi otvore vrata i odmah me zapljusnu sa sijaset pitanja. Mia i Vuk mi odmah pogledaju u torbu ili kesu koju nosim i pitaju šta sam im kupila. Moj prvenac je sada dovoljno porastao da okrene moj broj telefona i kada god poželi da me čuje, to i učini.

Koliko se vašem suprugu i deci dopada posao koji sada obavljate ili im se više sviđala mama u ulozi voditeljke?

- Porodica me podržava u svemu što radim. Znaju koliko je moj posao težak i odgovoran, tako da se zaista trude da mi samo ulepšaju život. Hvala im mnogo na tome, jer bez podrške Vuka i Mie, mog supruga Vojina, moje majke, sestre i sestrića Aleksandra i sestričine Zorice, ništa ne bi bilo isto i moguće. Sa njima, to mogu slobodno da kažem, dobijam krila za let koji je nezaustavljiv.

Dopada li se vašem sinu to što radite na televiziji?
- Još je mali, ali voli televiziju i uživa da posle škole dolazi kod mame, pa tu provede celo poslepodne. Kada se uveče vraćamo kući, pita me: “Mama, kada ću ponovo da dođem na tvoj posao?” Moja deca vole moj posao i sve su više svesna gde mama radi i kako posao izgleda sa one druge strane ekrana.

Da li vam kćerka Mija već pomaže u jutarnjem odabiru odevnih kombinacija?
- Da, često mi i kćerka i sin kažu kada im se nešto dopada ili ne i trenutno su moji najveći kritičari. Ne preostaje mi ništa drugo nego da ih strogo slušam.

Na koji način se opuštate posle stresnog radnog dana?

- Volim spacentre i opuštajuće masaže, a prijaju mi i duge šetnje pored reke i uživanje u prirodi.

Kako se nosite sa neuspesima?
- Pretpostavljam kao i svi drugi, uopšte ih ne volim. Neminovni su, jer vas vraćaju u realnost, ali se mnogo trudim i ništa ne prepuštam slučaju, baš da do njih ne bi dolazilo. Naravno, uvek postoji mogućnost za, kako naš narod kaže, višu silu, kada uprkos vašoj želji, ne ispadne baš sve kako treba.

Šta je vaš životni moto?
- Voli bližnjeg svoga. Dobre i pozitivne misli pomeraju stene. Sve se može kad se hoće. Učini dobro i dobro će ti se vratiti. Prvo gledaj sebe, a onda komentariši ostale.

Gde vidite sebe i svoju karijeru za pet godina?

- Volim da radim i volim svoj posao, koji mi pruža mnogo izazova, i nadam se da će moja karijera i u budućnosti stremiti u tom pravcu. Mesto na kome se nalazim je posebno, televizija je velika magija i ona u ovom trenutku pored moje porodice predstavlja moj život.

Intervju: Deana Đukić
Foto: Boško Karanović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: kultura studio b