Cinema City: Internacionalni filmski festival predstavlja žiri i nagrade

Cinema City: Internacionalni filmski festival predstavlja žiri i nagrade

Autor: | 27/06/2015

0

U ponedeljak, 29. juna, od 20h, biće otvoren 8. Cinema City internacionalni filmski festival, koji se ove godine održava  od 29. juna do 5. jula pod sloganom Na pravom mestu u pravo vreme. Ovogodišnji festival biće održan u novoj kreativnoj četvrti, koju čine Kineska četvrt i Limanski park u Novom Sadu. Publici će premijerno biti predstavljeno 70 filmskih ostvarenja u okviru šest raznovrsnih selekcija na šest festivalskih zona.
Brižljivo birana filmska ostvarenja biće prikazana na čak šest festivalskih zona: Amstel Open Air Cinema, SKCNS Fabrika i Quarter Indoor Cinema, Planet rock Music Stage & Open Air Cinema, SKNCS Brod Teatar i Firchie Think Tank Studio.
U okviru šest selekcija, takmičarske Nacionalne klase, Fresh Danube Films i Up to 10.000 Bucks, kao i revijalnih Respect to 1st Films, 360° i Planet Rock biće prikazana pažljivo odabrana debitantska ostvarenja, odnosno prvi i drugi filmovi autora koji oblikuju sadašnjost i budućnost domaće i svetske kinematografije, a publika će biti svedok rađanja novih zvezda filmske i muzičke scene.

Najbolje među jednakima u svakoj takmičarskoj selekciji će i ove godine birati poseban žiri za svaku takmičarsku selekciju. Ukupno tri žirija dodeliće nagrade najboljima za sve tri takmičarske selekcije:  Nacionalna klasa, Fresh Danube Films i Up to 10.000 Bucks. Ove godine prvi put osnovan je Žiri mladih koji takođe dodeljuje Nagradu mladih, za prema njihovom mišljenju najbolji film u selekciji Nacionalna klasa. Publika, jedan od najstrožijih žirija, čije se mišljenje izuzetno ceni, dodeliće Nagradu publike najboljem filmu festivala iz svih takmičarskih selekcija.

Na ceremoniji otvaranja festivala, u ponedeljak 29. juna u 20h biće dodeljna Nagrada za doprinos festivalu Dubravki Lakić i Nagrada za doprinos domaćoj kinematografiji prof. Feti Dautoviću.

Kompletnu satnicu projekcija i celokupan program proverite na INTERAKTIVNOJ SATNICI CINEMA CITY FESTIVALA!

Amstel i ove godine sa ponosom podržava Cinema City. Festival su podržali i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Grad Novi Sad, kao i Nestea i Burn, nemačka organizacija za tehničku saradnju GIZ, Francuski institut u Srbiji, Ambasada Kanade i Italijanski centar za kulturu Addetto.

U prodaji su ulaznice za 8. Cinema City. Kupovinom jedne jedinstvene ulaznice i njenom zamenom za Cinema City narukvicu posetiocu svi festivalski postaju dostupni. U prodaji su tri tipa ulaznica: Cinema City dnevna ulaznica, dnevna ulaznica po ceni od 250 RSD, Cinema City paket  sedmodnevna ulaznica po ceni od 950 RSD i Cinema City SUPER sedmodnevna ulaznica po ceni od 1450 RSD koja rezerviše posebno mesto za svaku od projekcija.

Ulaznice se mogu nabaviti na svim prodajnim mestima Gigstix-a i tokom festivala na samoj lokaciji od 14h do 00.00h., kada se može i izvršiti zamena kupljenih ulaznica u pretprodaji.

Foto: Promo

Komentari (0)

Loading
Marija Milenković hellomagazin
Tagovi: cinema city