Minja Miletić otkriva tajnu svoje lepote

Minja Miletić otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 09/07/2015

0

 

Novinarka Minja Miletić, jedno od zaštitnih lica televizije "N1", još u detinjstvu je od majke naučila da samo negovana žena može lepo da izgleda, pa zato i danas radije troši novac na kvalitetne preparate i kozmetičke tretmane nego na skupu garderobu. Ova šarmantna dama tvrdi da se na početku karijere susretala sa predrasudama zbog svog izgleda, ali da je posle deceniju i po rada na televiziji uspela da stekne poverenje kolega i publike i da dokaže da i lepa žena može da bude pametna i ambiciozna. U skladu sa svojim uverenjima, Minja mnogo vodi računa o tome da joj koža i kosa uvek dobro izgledaju, da redovno trenira i da se zdravo hrani, a kao diplomirani lekar odlično zna koliko sunce može da bude štetno, pa leti ne izlazi iz kuće ako prethodno nije stavila preparate sa zaštitnim faktorom.

Kako negujete lice?
- Pošto se zbog prirode posla budim u pet ujutru, tada se samo umijem i namažem kremu za lice, a kada odem na televiziju, sledi šminkanje za emisiju. Uvek po završetku programa skidam kompletnu šminku i zato nosim mleko za čišćenje lica i tonik. Za dnevnu varijantu stavljam blagi puder, malo maskare i rumenila i sjaj za usne, i dan nikada ne provodim sa scenskom šminkom na licu. Uveče takođe pažljivo čistim lice i nanosim kremu za noć i antirid.

Šta vam je najvažnije prilikom izbora preparata za negu?
- Uvek kada osetim da mi se lice zasitilo nekih preparata, volim da ih promenim. Trenutno koristim kozmetiku "Chanel", jer proizvodi iz njihove nove linije mi u potpunosti odgovaraju. Osim toga, koristim i prirodne kreme koje proizvodi moja doktorka Jana kod koje idem na tretmane mezoterapije. Izbor preparata zavisi i od godišnjeg doba - leti volim hidratantnije kreme, a zimi koristim nešto masnije.

Spadate li u žene kojima nije žao da potroše novac na kozmetičke proizvode?

- Nije mi žao da izdvojim novac na proizvode za negu i radije trošim na to nego na garderobu. Mislim da negovana žena uvek izgleda lepo. Tu lekciju sam naučila od majke, a to zahteva i moj posao.

Po profesiji ste lekar, znate li možda više o dermatologiji od prosečne devojke?
- Jesam lekar, ali nije zahvalno da govorim o toj oblasti jer ima mnogo specijalista dermatologije koji poseduju znatno veće znanje od mene. Ono čega sam svesna je koliko je sunce štetno za kožu, tako da tokom leta uvek koristim kreme sa zaštitnim faktorom, a odnedano i pudere. Mislim da bi svi trebalo da vodimo računa o tome, jer sunce ne stvara samo bore već i pege i fleke, a da ne govorim o melanomima.

Trudite li se da zbog toga izbegavate sunce?
- Da, mada moram da priznam da sam volela preplanuli ten kada sam bila mlađa. Sada sam promenila stav, tako da ne izlazim na ulicu bez kreme sa zaštitnim fatorom od 50 za lice i 30 za telo. Danas je sunce toliko jako da mi se desi da preplanem i u hladu.

Bez kojih preparata, osim kreme sa zaštitnim faktorom, ne idete na letovanje?

- Nosim i mleka za telo koja su predviđena za upotrebu posle sunčanja. To su hidratantni proizvodi, a moja koža je nešto suvlja, tako da mi prijaju. Koristim i arganovo ulje koje je takođe odlično i za kožu i za kosu.

Da li vam je teško da održavate zdravom plavu kosu?
- Jeste, idem redovno kod svoje frizerke Nevene koja mi stavlja različita pakovanja. Trudim se da kosu održim zdravom, postoji tvrdnja da se ženama po kosi može odrediti i broj godina. Što smo starije, kosa postaje sve krtija. Zbog toga je nega izuzetno bitna, ali sve to zahteva i vreme, i novac, zato sam ponekad sama svoj majstor.

Koliko se često farbate?
- Koren kose farbam na dve nedelje, površinske pramenove radim otprilike na mesec i po dana, dok na šest meseci radim pramenove duž čitave kose.

Odlazite li redovno kod kozmetičara?

- Da, imam svoju kozmetičarku Dušanku Milinković, kod koje godinama idem na tretmane čišćenja lica. Osim toga, odlazim i na mezoterapiju kod doktorke Jane jer smatram da nisu dovoljne samo dobre kreme. Potreban je i dobar kozmetičar, a posle tridesete i neki intenzivniji tretmani.

Jeste li isprobali holivudske tretmane?
- Jesam, to su kokteli vitaminskih kompleksa sa dodatkom hijalurona. Odlični su kada hoćete da zablistate na nekom važnom događaju, jer lice izgleda odmorno i sveže.

Da li sebi izgledate lepo samo kada ste zadovoljni?
- Unutrašnji osećaj i te kako ima veze sa spoljašnjim izgledom. Kada je žena srećna i zadovoljna, to se vidi po njenom osmehu, a prvo u njenim očima. Kao i svi, imam dane kada mi se dopada da obučem bilo šta, iako sam se u istoj garderobi deset dana ranije osećala odlično.

Vaš posao zahteva da uvek lepo izgledate?

- Uredan i negovan izgled je važan za moj posao, ali to nije najbitnije. Pre svega je važno da budem informisana, da znam o čemu pričam u programu i da se dobro pripremim za svaku emisiju. Za rad na televiziji mnogo je bitniji šarm od lepote, jer ima mnogo lepih devojaka koje, kada progovore, stave svoj izgled u drugi plan.

Jeste li se nekada susreli sa predrasudama zbog lepog izgleda?
- Bilo je i toga, ali kada sam bila mlađa. Posle petnaest godina rada na televiziji, ljudi znaju koliko vredim, a uvek će postojati ljubomorni i sujetni pojedinci koji će nalaziti mane.

Da li se redovno rekreirate?
- Imam svog trenera Mihajla Pavlovića i sport je sastavni deo mog života. Osim za održavanje kondicije i dobar izgled, rekreacija je izuzetno važna i da se bolje osećam. Svi mi koji radimo na televiziji, a naročito u informativnom programu, stalno smo pod stresom pa nam je fizička aktivnost nephodna.

Kako se hranite?
- Trudim se da imam zdravu i izbalansiranu ishranu, ali moram da priznam da nemam uvek uslova za to. Nekada sam na poslu jako dugo pa nema uslova da imam pet obroka, a desi mi se i da pojedem sendvič. Imam sreću da ne volim slatkiše i da ne pušim i ne pijem alkohol, ali bih volela da češće jedem kuvane obroke.

Intervju: Ivana Nikolić
Foto: Miloš Nadaždin

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti