Neobični trikovi za lepotu koje su koristile lepotice zlatnog doba Holivuda

Neobični trikovi za lepotu koje su koristile lepotice zlatnog doba Holivuda

Autor: | 12/07/2015

0

Jeste li se ikad pitali kakve su proizvode za lepotu koristile glumice iz zlatnog doba Holivuda? Neki od tretmana su pomalo šašvi, ali ove lepotice su bile sigurne u njihovu delotvornost.

Odri Hepbern je i dan danas pojam lepote za brojne žene. Njene oči su zavodile slavne glumce, a kako bi joj koža bila zategnuta i bez podočnjaka, nakon buđenja je na njih stavljala kašikice ohlađene u zamrzivaču i tako je ležala 10-15 minuta.

Džoan Kraford nije verovala u skupe tretmane. Njen proizvod za lepotu broj jedan bila je - žvakaća guma! Naime, Džoan je smatrala da žvakanjem vežba lice i tako sprečava starenje i stvaranje bora.

Merilin Monro imala je neobičan trik za lepotu. Na lice je nanosila sloj kreme protiv hemoroida pa zatim debeli sloj pudera u prahu kako bi dobila savršen, blistavi ten. Nažalost, zbog toga su sitne dlačice na njenom licu poprimile narandžastu boju.

Rita Hejvort nije podnosila neuredan izgled žena. Neni ruževi uvek su morali da budu iste nijanse kao i lakovi za nokte pa bez sklada na noktima i usnama nije izlazila iz kuće.

Beti Dejvis je navodno je začetnik bjuti trenda stavljanja krastavaca na lice. Slavna glumica je svako jutro na oči stavljala dve kriške hladnog krastavca, a preko noći na područje oko očiju nanosila je petrolejsko ulje.

Marlen Ditrih strašno je pazila na izgled, a najviše pažnje poklanjala je obrvama. Prvo ih je brijala, a zatim iscrtavala olovkom u tankom luku. Nikad nije nanosila maskaru na donje trepavice jer je smatrala da našminkane donje trepavice bacaju ružnu senku.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / Getty Images; Printscreen hellomagazin

Najnovije vesti