Iz kućne radinosti: Tri maske koje sprečavaju da kosa posedi

Iz kućne radinosti: Tri maske koje sprečavaju da kosa posedi

Autor: | 23/07/2015

0


Snažna masaža glave prirodnim uljima dokazano je dobro sredstvo u borbi protiv sedih. Različita ulja možete da koristite pojedinačno ili u kombinaciji sa drugima.

Najpopularnije je kokosovo, ali efikasno je i bademovo, maslinovo, ricinusovo i ulje jojobe. Ruzmarinovo je sve popularnije za tamnjenje kose. Dovoljno je nekoliko kapi.

Uljane tretmane primenjujte dvaput nedeljno, a željeni rezultat biće vidljiv posle mesec dana. Takođe, tokom leta, zbog sunca i hlorisane vode, seda kosa ume da poprimi žućkaste tonove. Žutu boju neutralisaće specijalni, takozvani srebrni šamponi sa plavim i ljubičastim pigmentima, ili šampon na bazi žalfije.

Od maslinovog ulja
Beživotnoj sedoj kosi sjaj i jačinu vratiće maska na bazi maslinovog ulja i meda, koju bi trebalo primenjivati jednom nedeljno. Pomešajte jednake količine ulja i meda, smesu nanesite do korena, preko stavite plastičnu kesu, potom i topao peškir i posle pola sata kosu isperite i operite šamponom.

Limunov sok
Isti postupak možete da primenite sa limunovim sokom, koji ćete pomešati sa kokosovim uljem i utrljajte na kosu. Ovaj prirodni tretman podjednako je efikasan za prevenciju nastanka sedih i opadanja kose, kao i vraćanje zdravog izgleda kose.

Crni biber

Dobro izmešajte 1 g crnog bibera, pola šolje kiselog mleka, po pola kašičice limunovog soka i bademovog ulja. Nanesite smesu na kosu i držite pola sata, potom isperite. Činite to dvaput nedeljno. To će vam pomoći da vratite tamniju boju kose i sprečite dalju pojavu sedih dlaka.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/ThinkStock hellomagazin
Tagovi: lepota nega kose