Jovan Kolundžija počasni gost festivala Emilia Romagna u Italiji

Jovan Kolundžija počasni gost festivala Emilia Romagna u Italiji

Autor: | 30/07/2015

0


Proslavljeni violinista, maestro Jovan Kolundžija, narednih dana biće gost najvećeg muzičkog festivala u Italiji - Emilia Romagna 2015, gde će u subotu, 1. avgusta nastupiti u velelepnom zdanju crkve San Lorenca u Varinjani.

Pre dve godine Kolundžija je oduševio publiku ovog prestižnog evropskog festivala i odmah je usledio poziv za novo gostovanje. Virtuoznim izvođenjima kompozicija Johana Sebastijana Baha pisanih za solo violinu, Kolundžija je 2013. godine bez daha ostavio posetioce festivala, koji su došli iz svih delova Italije i tražili kartu više za maestrov nastup u čuvenom manastiru Pomposa u Ferari, mestu posebno značajnom za istoriju muzike, jer je upravo ovde početkom 11. veka Gvido iz Areca notama dao nazive kakve danas poznajemo.

Ovogodišnje izdanje festivala će okupiti veliki broj umetnika iz celog sveta, koji će do sredine septembra nastupati na više od 30 lokacija širom severnoitalijanske regije Emilija Romanja, a poseban akcenat festival ove godine stavlja na savremeno muzičko stvaralaštvo.

Maestro Kolundžija će prvog dana avgusta na solističkom koncertu pod nazivom "Bah Italiji – Partite i sonate", u prostoru sa dugom tradicijom, crkvi San Lorenca u Varinjani, uz izvođenje neizbežnog Baha, promovisati i muziku jednog od najboljih srpskih kompozitora mlađe generacije, Aleksandra Simića.

Jovana Kolundžiju posle Italije očekuje i gostovanje na jednom od najprestižnijih festivala u Evropi - festivalu u Ljubljani, gde će 13. avgusta nastupiti sa Gudačima svetog Đorđa.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Promo

Najnovije vesti