Malezija, idealna destinacija za avgust i septembar

Malezija, idealna destinacija za avgust i septembar

Autor: | 02/08/2015

0

Daleka, topla, prijateljska, nežna, otvorena, a divlja, samo su neke od reči koje bi možda mogle da opišu Maleziju, zemlju koju grli more. Država koja obiluje nestvarnim prirodnim lepotama predstavlja posebnu mešavinu različitih kultura Azije.

Dobri hoteli i odmarališta, tržni centri, obilazak nacionalnih parkova s najstarijom džunglom na svetu, ronjenje po koralnim grebenima i poseta trkama na stazi Formule 1 u Sepangu, čine Maleziju posebno interesantnom destinacijom.

To je zemlja večnog leta, poznata po odličnim vremenskim uslovima tokom cele godine. Postoje relativno kratki periodi monsunskih kiša, koje traju najviše dve ili tri nedelje. Najveći broj posetilaca iz Srbije dolazi u decembru i januaru, ali je definitivno najbolji period za posete avgust i septembar.

Za one koje interesuju noćni život, šoping i zabava, Kuala Lumpur je stvoren za to. Veliki broj klubova i najveći tržni centri u jugoistočnoj Aziji, i najzahtevnijim gostima mogu da udovolje.

Svi mogu da pronađu idealno parče Malezije za sebe. Tako, oni koji traže destinaciju za porodičan odmor, obavezno treba da posete ostrvo Langkavi. Ovo letovalište nudi odlične hotele i apartmane, a s mosta "Langkavi skaj" pruža se jedan od najatraktivnijih pogleda u Aziji, ali i najlepše tropske plaže.

Avanturističke porodice sigurno bi uživale na istočnoj obali poluostrvske Malezije, naročito na ostrvu Redang. Ovde se nalaze najlepši koralni grebeni na svetu. Ne treba izostaviti ni oblasti Terenganu i Kelantan, koje imaju nestvarne plaže. Na ostrvu Boreno, uz kupanje, možete i da odšetate do vrha planine Kinabalu. Ovde je i nacionalni park Gunung Mulu, gde postoje organizovane šetnje po mostovima od konopaca, razapetih u krošnjama stabala starih po nekoliko stotina godina.

Ono što je sigurno, na Maleziji niko ne može da ostane gladan. Malezijska kuhinja nastala je pod kineskim, indijskim i zapadnim uticajem. Zbog toga treba obići ostrvo Penang, poznato po stanovništvu različitih nacija, kultura i veroispovesti.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Thinkstock hellomagazin