Anticelulit meni - proteini peglaju "narandžinu" koru

Anticelulit meni - proteini peglaju "narandžinu" koru

Autor: | 05/08/2015

0

Loše životne navike, dugo sedenje i neuravnotežena ishrana glavni su krivci za razvoj celulita, a kako godine odmiču, "narandžina kora" postaje sve izraženija na kukovima, stomaku, butinama i zadnjici. Ovaj, ne samo estetski, problem može da se ublaži raznim tretmanima, vežbama, ali i pravilnom ishranom.

Idealan anticelulit meni trebalo bi da sadrži 30 odsto proteina, dok procenat ugljenih hidrata ne bi smeo da prelazi 36 procenata. To praktično znači da slobodno možete da jedete namirnice bogate proteinima (riba, meso, jaja, sveži mlečni proizvodi, mlad pasulj, grašak, bob, sočivo...), ali da bi trebalo da smanjite dozu namirnica koje sadrže spore šećere (testenine, pirinač, hleb, keks...), kao i voće i povrće sa visokim indeksom šećera (banane, grožđe, šargarepe...).

U borbi protiv celulita, može da vam pomogne i kafa jer, kako je poznato, mali crni napitak ubrzava metabolizam masti čak i u zonama gde je celulit najizraženiji, u stomačnom pojasu i bedrima. Ipak, pazite da ne preterate sa ispijanjem kafica, jer povećana doza kofeina izaziva razdražljivost i nesanicu. Pitate se koja je prava mera? Najviše tri šoljice dnevno!

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / ThinkstockPhotos hellomagazin
Tagovi: lepota proteini

Najnovije vesti