Pustite sunce u sobu: Žuta boja u vašem domu

Pustite sunce u sobu: Žuta boja u vašem domu

Autor: | 06/08/2015

0

Jedna od najvedrijih boja je žuta, srećna boja, koju treba iskoristiti u domu. Da li ćete obojiti jedan od zidova u žuto, ili kroz detalje, je manje bitno. Pustite sunčanu žutu u vaš dom!

Uobičajeno je mišljenje da je žuta boja najpozitivnija od svih, stoga, zašto je ne bismo gledali dok smo kod kuće, na terasi ili možda čak i na ulaznim vratima.

Ulazna vrata možete veoma lako i sami ofarbati, potreban vam je dobar alat i kvalitetna boja za drvo. Zamislite prelepa žuta ulazna vrata – izmamiće vam osmeh svaki dan kada dođete kući.

Boja sunca i energije koja budi kreativnost i pozitivnost, pozitivno utiče na nervni sistem, pospešuje memoriju i komunikaciju… Kada se koristi umereno i osmišljeno žuta boja je savršena za rad.

U zavisnosti od nijanse žute koju ste izabrali, neke nijanse će doneti sunce u vaš dom, neke ce ga umiriti… toliko je žutih nijansi da smo sigurni da ćete izabrati neku koja vam se dopada…

Žuta boja reflektuje svetlost, te vam ujutro može izgledati drugačije na zidu nego uveče, takođe u zavisnosti od prozora i osvetljenja može promeniti svoj ton i reflektovati kao zelenkasta, u koliko imate, na primer, puno biljaka u sobi ili vam je pred prozorom veliko drvo…

Nije lako izabrati pravu žutu nijansu, ali ako uspete, sunce će uvek sijati u vašem domu, a to bismo svi želeli… nemoguće je gledati u žutu boju i ne biti srećan!

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Thinkstock hellomagazin
Tagovi: dekor

Pročitajte još