Aleksandra Jeftanović otkriva tajnu svoje lepote

Aleksandra Jeftanović otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 06/08/2015

0

 

Poznato televizijsko lice Aleksandra Jeftanović lep izgled neguje pre svega vedrim duhom i pozitivnim odnosom prema životu, koji je pre šest meseci upotpunio dolazak kćerke Ane na svet. Promene koje joj je majčinstvo donelo na ličnom planu odrazile su se i na fizički izgled, ali su se u međuvremenu prioriteti lepe crnke sasvim promenili. Iako i dalje vodi računa o svom izgledu i pažljivo bira preparate kojima se neguje, danas prvenstveno brine o bebi, kojoj je podredila sve vreme i pažnju. Umoran izgled zbog neprospavanih noći jedina je nuspojava koja joj je nedavno zasmetala. Tridesetdevetogodišnja majka za "Hello!", između ostalog, otkriva kako se obračunala sa tim.

Čime negujete ten na ovako visokim temperaturama?

- Pronašla sam jednu odličnu kremu “Pantenol”, koju koristim i kada idem na skijanje i tokom letnjih meseci. Prilagođena je ekstremnim vremenskim uslovima i ima UV faktor 20. Nije prevelika, ali je zaista kvalitetna zaštita. Ako mi ona nije pri ruci, uvek imam Aninu kremu sa faktorom 50, tako da se u svakom slučaju zaštitim.

Vaš znak prepoznavanja je bujna, negovana kosa. Kako je negujete leti?

- U trudnoći sam izgledala bolje nego ikada, što su mi i drugi govorili, i zaista nisam imala nikakve tegobe, sve do porođaja, kada sam ostala bez dve trećine kose. Zbog toga sada uglavnom nosim zavezanu kosu i spreda imam dečačku frizuru, a pozadi je kosa koja kao da nije moja, tanka, krta i potpuno drugačija. Samoj sebi sam čudna, ali sam se pomirila sa tim.

Da li je sada negujete drugačije nego ranije?

- Uvek sam koristila dobre šampone, koristim farbu bez amonijaka i kvalitetna pakovanja za kosu. Međutim, za to nema leka, to su hormoni i šta je tu je. Ne nerviram se zbog toga.

Idete li često na tretmane lica i koji tip kože imate?

- Ranije sam bila redovna, a sada to radim jednom mesečno. To je u redu za nekoga ko ima normalnu kožu, a moja je preosetljiva i zahteva ozbiljnu negu i čišćenje. Na sreću, imam pravu osobu koja brine o tome.

Ne odajete utisak umorne majke iako imate šestomesečnu bebu. Kako održavate svež izgled?

- Za to je zaslužna doktorka Nevenka Dokmanović, moja dobra prijateljica, sa kojom se duže nisam videla. Međutim, kada su ljudi pre nekih mesec dana počeli da mi govore da super izgledam, ali da se vidi da sam umorna, shvatila sam da je došlo vreme za naš susret. Uradile smo tretman hijaluronom i prvi put sam stavila bebi-botoks u područje iznad obrva. Bliži mi se četrdeseta i nije realno da nemam bore, a tretmani na koje idem samo mi pomažu da izgledam svežije, s obzirom na to da se nijednu noć nisam naspavala od porođaja. Ne volim ništa što nije prirodno, pa sam bila skeptična, plašila sam se onog "zamrznutog" izgleda lica i da će mi se mišići ukočiti, ali zaista sam prezadovoljna. Uradili smo minimalnu količinu, koja je ublažila umorni izgled i osvežila lice. Uskoro planiram da uradim i mezonite u donjem delu lica i tada će sve biti kako treba.

Koliko ste tokom trudnoće vodili računa o negovanju kože na stomaku i bedrima?

- Ne preterano i, na sreću, nisam dobila strije. I pre trudnoće sam se gojila jedino u predelu stomaka. Kada se najedem, taj deo bi se vidno uvećao, što mi se i sada dešava. Čim nekoliko dana bolje jedem, stomak izgleda kao da je drugo dete na putu.

Pre trudnoće vodili ste računa da se hranite zdravo i pretežno ste konzumirali namirnice organskog porekla. Koliko se to promenilo od kada ste majka?

- U trudnoći ponovo sam počela da jedem crveno meso, slaninu i jaja, kao i mlečne proizvode u velikim količinama, a otkada je moja kćerka osetila čvrstu hranu mleko je više ne zanima. Ne dojim je, pa je i ishrana drugačija, ali često ulovim sebe da ono što njoj ostane od obroka ja dovršim, što je opasno, jer mama nije u razvoju. To su za mene kalorijske bombe i zamke o kojima bih morala da počnem da vodim računa.

U oktobru ćete napuniti četrdeset godina. Kakav je vaš odnos prema tome?

- Rođenje deteta donosi neverovatne promene, jer si sve vreme zaokupljen stvarima koje se tiču njega i nemaš vremena da misliš na sebe. Od dvadeset sedme godine svakog leta išla sam na anticelulit masaže i treninge, a sada me to više ne zanima. Sve se to nekako uredno složi. Za dete je najvažnije da ima zadovoljnog roditelja, a ja to zaista jesam.

 

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Hello