Ne farbajte kosu pre odlaska na more

Ne farbajte kosu pre odlaska na more

Autor: | 10/08/2015

0

Kosa leti postaje krta, lomljiva, gubi sjaj i teško se raščešljava. Ako na to dodate i morsku vodu, vetar, sunce, hlor iz bazena, dobijate siguran recept za uništavanje vlasi. Da ne biste previše oštetili kosu tokom najtoplijeg godišnjeg doba, poslušajte savete stručnjaka za negu kose.

Pre odlaska na more nema potrebe za šišanjem, jer će voda, so i vetar da je unište. Češće stavljajte pakovanje na kosu, da biste je nahranili, pogotovo ako se farbate.

Ne farbajte se dan pred more, najbolje je tri nedelje pre odmora, ili najkasnije deset dana. Ovo je naročito važno za plavuše koje planiraju da se kupaju u bazenima, jer bi pod uticajem hlora njihova kosa mogla da postane zelenkasta. Nije preporučljiv ni blanš, a ni eksperimentisanje sa bojama, držite se proverene nijanse.

Dok ste na moru, posle plivanja obavezno isperite kosu slatkom vodom. Ne morate koristiti šampon prilikom svakog pranja, važno je samo da skinete so da biste sprečili isušivanje. Kada se sunčate, zaštitite je maramom ili šeširom i negujte uljima koja sadrže UV filtere. Dobro će doći i obično maslinovo ulje.

Posle odmora, skratite krajeve i zamolite frizera da vam stavi pakovanje koje će regenerisati kosu.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / ThinkstockPhotos hellomagazin
Tagovi: kosa lepota