Tri najveće zablude o vežbanju i mršavljenju

Tri najveće zablude o vežbanju i mršavljenju

Autor: | 11/08/2015

0


1. Pijem pilule za mršavljenje i neke super preparate, smršaću za mesec dana

Zar neko još uvek veruje u to?
Čuvajte zdravlje i uštedite novac! Ne postoji magična pilula za mršavljenje i ni jedan preparat ne može zameniti zdravu ishranu, vežbanje i negu tela. Efekat većine tableta je beznačajan, najčešće su veoma štetne po organizam.
Strogim dijetama i kojekakvim tabletama organizam izlažete stresu i udaljavate se od željenog cilja. Šta će se dogoditi kada prestanete da pijete tablete je ono o čemu bi trebalo da razmišljate pre nego što počnete sa konzumacijom. Jo-jo efekat je neizbežan!
Umesto magičnih pilula i praškova, jedite četiri manja, balansirana obroka tokom dana, a između obroka nemojte grickati sve i svašta već pijte mnogo vode ili zeleni čaj.
Nemojte siliti vaše telo da se reši masnoća, već ga aktivirajte i negujte na pravi način.

2. Trčaću ko luda i za mesecdana ima da se sredim

Ubacite i po koji trening za celo telo.
Trčanje na svežem vazduhu ili na traci u teretani je odlično, ali ako želite skladno, zdravo telo, nije dovoljno da samo trčite. Uz trčanje, ubacite dva-tri treninga nedeljno za celo telo.
Na taj način ćete učvrstiti mišiće čitavog tela, sagorećete mnogo više kalorija, a vaše telo nastaviće da topi masti i nakon vežbanja.
Najbolje je da kombinujete vežbanje i trčanje u jednom treningu: probajte da trčite 15-20 minuta nakon polusatnog treninga. To je savršena formula za zdravo srce, dobru kondiciju i, naravno, efikasno prženje masti.
I ne zaboravite na ishranu!

3. Skinuću kile za mesec dana ako ne budem jela nakon treninga

Naprotiv, nakon treninga bi trebalo da jedete.

Pažljivo odabrane i ukusno pripremljene namirnice pružiće vašem telu ono što mu je potrebno za normalno funkcionisanje i za efikasan metabolizam.
Ukoliko telo ne dobije dovoljno hrane, može doći do gubljenja mišićne mase i usporavanja metabolizma, što nije dobro ako vam je cilj zdravo mršavljenje.
Nakon treninga pojedite kombinaciju proteina, ugljenih hidrata i malo zdravih masti.
Primer: parče tofu sira ili nemasnog mesa, dve-tri kašike prosa (ili kinoe) i salatu od svežeg povrća. U salatu možete dodati limunov sok kao i kašičicu lanenih semenki ili dve kašičice seckanih oraha kao dozu zdravih masti.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Thinkstock hellomagazin