Irina Vukotić otkriva tajnu svoje lepote

Irina Vukotić otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 13/08/2015

0

Blistav ten i negovan izgled, koji redovno "prekriva" širokim osmehom, voditeljka Irina Vukotić duguje brižnom odnosu prema svom telu, koje neguje spolja, ali i iznutra. Vedar odnos prema životu značajan je faktor dobrog izgleda, za koji tvrdi da dolazi iz onoga kako se čovek oseća, čemu svakako doprinosi i njena šestogodišnja kćerka Iskra, koja joj svojim mudrim, ali i dečje bezbrižnim odnosom prema životu svakodnevno pričinjava radosti. Poznata voditeljka za magazin "Hello!" otkriva svoje rituale za lep i negovan izgled na pragu četrdesete.

Koliko vremena dnevno izdvajate za negu?

- Nije stvar u vremenu, već u malim cakama koje tokom godina saznajete. To su mali jutarnji i večernji rituali koje primenjujem, ali nisam od onih žena koje su u stanju da se satima mackaju.

Bez kojih preparata ne možete da zamislite nijedan dan?
- Bez hidrirajućih krema i mleka za telo.

Da li ste od onih žena koje su o negi kože najviše naučili od majke ili bake?
- Kada bismo se ugledala na naše mame i bake, sve bi bilo jednostavnije. Čini mi se da moja mama ima bolju kožu od mnogo mlađih žena nego što je ona, a ceo život koristi jednu istu kremu. Mi u tome malo preterujemo, ali ponuda je velika, pa smo skloni eksperimentisanju. Međutim, ja sam pronašla da mom tipu kože odgovaraju hidrirajuće kreme "Vichy" i "La Roche-Posay". S obzirom na to da televizija iziskuje svakodnevno šminkanje, što vodi dehidrataciji kože, u salonu radim na hidriranju i mezoliftu, koji osvežavaju kožu, hrane je i vraćaju joj vitalnost.

Prepuštate li poverenje isključivo proverenim kozmetičkim kućama ili ste skloni eksperimentisanju?

- Moja prijateljica, dermatolog Jasmina Vikalo, godinama me neguje u njenom "Skin centru" i zaista mi daje prave savete. Nisam baš sklona da eksperimentišem kada je reč o negi lica.

Sve je popularnija kozmetika na organskoj bazi. Da li je pridobila i vaše poverenje?
- Da. Ovog leta koristim proizvode za sunčanje "Nikel" i prezadovoljna sam. Tu su i "Keims" pilinzi i kreme, koje imaju poseban miris, a izuzetno su kvalitetne.

Doživljavate li sunce kao neprijatelja kože i kako se sa njim obračunavate?
- Sunce obožavam i mogu satima da ležim i da se sunčam. Međutim, ni sunce nije kao što je nekada bilo. Bez šešira i kreme sa faktorom pedeset ne izlazim na sunce, posebno zbog toga što mnogi imaju neprijatna iskustva sa flekama na licu koje se mogu javiti posle sunčanja.

Kojim preparatima leti održavate svež izgled preko dana?

- Pre sedam, osam meseci počela sam da koristim organsku kozmetiku i uverila sam se u zaštitu kose na suncu i zaštitni faktor koji zaista neguje kožu, koja je zaštićena od sunca, ali dobija boju. Za kosu koristim ulje, za telo mleko, a mogu da ga koriste i odrasli i deca, što je u mom slučaju dodatna prednost.

Kako negujete plavu kosu i da li joj leti posvećujete više pažnje?
- Nedavno sam za nekoliko nijansi potamnela kosu, pa više nisam izrazito plava, ali je letnja nega ista kao i tokom ostalih meseci u godini. U frizerskom salonu u koji odlazim stavljaju mi pakovanja i rade mi odgovarajuće tretmane za negu kose.

Jeste li razmišljali o promeni boje ili frizure?
- I ovih nekoliko nijansi tamnije boje džinovska su promena za mene. Nisam sklona eksperimentisanju kada je reč o frizuri i boji kose.

Tražite li u odrazu u ogledalu bore i kako sprečavate njihov nastanak?

- I u drugim ljudima vidim osmeh i pogled, pa tako i u svom odrazu u ogledalu. Bore me ne zanimaju.

Kojim kozmetičkim tretmanima ste najviše zadovoljni?
- Omiljen mi je mezolift tretman. Moja Jasmina mi svaki put napravi drugačiji mezolift koktel, u zavisnosti od stanja kože, a posle leta radimo seriju dermatoloških hemijskih pilinga za potpunu obnovu.

Priuštite li sebi često odlazak na masažu?
- Osim vežbi koje radim za kičmeni stub, da bih se osećala dobro i zdravo mislim da su neophodne i masaže. Pored toga što su neophodne, ja u njima i uživam. Kada sam u Turskoj, volim da odem u hamam, pa na masaže u peni koje su savršene, a, inače, idem na klasične relks masaže i one mi najviše odgovaraju.

Praktikujete li i anticelulit masaže?

- Ne praktikujem ih, jer, srećom, nemam celulit. Za to je, pored sreće, važan faktor genetika, ali i ishrana.

Kako održavate vitku liniju?
- Preko godine vežbam, leti plivam i imam česte, ali lagane obroke.

Da li vam je neko poverio tajnu mladolikosti ili imate lični recept?
- Nema tu recepta. Najlepši smo sebi spolja, kada sijamo iznutra.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Hello!