Teodora Pavlovska: Američki san srpske kantautorke

Teodora Pavlovska: Američki san srpske kantautorke

Autor: | 31/08/2015

0

Teya Dora (Teodora Pavlovska), kantautor i pevačica, rođena je 1992. u Beogradu, dok danas živi i radi u Njujorku. Diplomirala je na „Beerkle College of Musice“ kao stipendista USA, gde je primljena pošto je u Beogradu završila osnovnu i srednju muzičku školu „Dr Vojislav Vučković“ na odseku klavir, kao i osnovnu i višu školu solo pevanja „Dr Vojislav Vučković i Stevan Mokranjac“.

Teya Dora je prethodne tri godine imala više od 50 nastupa na velikim koncertima u poznatim arenama u Bostonu. Posle audicija pevala je sa nekoliko velikih zvezda na raznim koncertima: dobitnicama „Gremmy” Seidah Garrett i Patti Austin, sa Lillie Tinsley, Valerie Simpson i Gerri Allan, kao i na koncertima posvećenim Quincy Jones i Led Zeppelin na kojem je gost bio gitarista i kompozitor Džimi Pejdž.

Gostovala je i na koncertu Memorial Day 2013 u spomen na poginule u terorističkom napadu na Njujork 2001. Teya Dora pevala je i na nekoliko humanitarnih koncerata za žrtve zemljotresa u Turskoj 2013, ali i za ugrožene poplavama u Srbiji i Bosni… Nastupala je i sa bendom mladih muzičara „Beerkle College of Musice“ tokom 2012.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Hello!
Tagovi: kultura

Pročitajte još