Sastojci
500 g graška
1 koren peršuna
1 crni luk
2 čena belog luka
400 g ćurećeg belog mesa
po ukusu bibera i soli
2 kašičice aleve paprike
1-2 kašike kukuruznog griza
1 kašika seckanog peršunovog lista
po želji krompir
Priprema
Na maslacu propržiti crni luk da postane staklast, ubaciti na listiće beli luk, da zamiriše, a potom komadiće šargarepe, pa dodati ćureće belo meso seckano na kockice. Dinstati desetak minuta, a zatim staviti grašak i isečen krompir. Poklopiti i kuvati na tihoj vatri dok povrće ne omekša. Posoliti, pobiberiti i začiniti alevom paprikom. Smanjiti vatru, pa poprašiti varivo sa jednom do dve kašike kukuruznog griza, promešati, smanjiti šporet na najmanje i kuvati još 10-15 minuta. Pred kraj dodati kašiku seckanog peršunovog lista.
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)