Milica Dabović otkriva tajnu svoje lepote

Milica Dabović otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 26/09/2015

0

Kapiten naše košarkaške reprezentacije Milica Dabović jednako pleni energijom kao i svojim izgledom, kome posvećuje posebnu pažnju. Koliko joj je važno da i na terenu lepo izgleda pokazuje činjenica da je tridesettrogodišnja sportistkinja pre osam godina uradila trajni mejkap na kapcima, a nedavno se odlučila i za popularno tetoviranje obrva. Atraktivna košarkašica redovno posećuje salone lepote jer brigu o koži i kosi najradije prepušta stručnjacima, dok za kućnu negu bira samo proverene preparate. Pošto se uvek iznova oduševi kada vidi ženu sa lepom frizurom, šminkom i noktima, Milica se i sama trudi da uvek bude negovana i doterana.

Spadate li u žene koje često posećuju kozmetičke salone?

- Volim kada vidim negovanu ženu i zato se trudim da i ja budem jedna od njih. Imam svoju kozmetičarku Snežu, kod koje jednom mesečno odlazim na tretmane, ali redovno idem i na depilaciju, manikir i pedikir i kod frizera. U svemu tome uživam i volim da budem uredna.

Posvećujete li pažnju i kućnoj negi?
- Da, volim da isprobavam nove kozmetičke proizvode, jer mi je jako važno da mi koža bude meka i hidrirana.

Postoji li neki trik koga se uvek pridržavate?
- Svakog dana pijem četiri do pet litara vode da bi mi koža bila mekša.

Kako ste se zainteresovali za trajni mejkap?

- Za permanentni mejkap prvi put sam čula pre osam godina dok sam živela u Rusiji. Žene u toj zemlji masovno se odlučuju za trajnu šminku. Pošto spadam u devojke koje bez krejona i maskare nigde ne idu, čak ni na teren, odmah sam se zainteresovala. Odlučila sam da uradim iscrtavanje gornjeg i donjeg kapka, tako da mi krejon više nije potreban. Uz malo maskare uvek sam našminkana, a moje plave oči su istaknute. Rezultatom sam izuzetno zadovoljna.

Da li vam je bilo važno da trajnu šminku uradite u proverenom salonu?
- To mi je bilo najvažnije pa sam se dobro raspitala o čitavom procesu pre nego što sam se odlučila za tretman. Odmah su me svi upozorili da je proces bolan, i bili su u pravu. Pošto su tetovaže moja pasija i naučila sam da trpim bol, mislila sam da ni ovo neće biti strašnije. Međutim, neuporedivo je bolnije nego tetoviranje. Ipak, kad vidiš dobre rezultate, zaboraviš na svu tu bol i srećan si.

Koliko traje proces oporavka i jeste li posle prvog tretmana morali da idete i na korekcije?
- Prvih nekoliko dana kapci su malo natečeni, ali moja koža je toliko zdrava da su se i u salonu iznenadili kako sam se brzo oporavila. Već posle tri dana nije bilo crvenila. Korekciju sam uradila nedavno u Beogradu.

Da li ste uradili i, trenutno veoma popularno, japansko iscrtavanje obrva?
- Jesam upravo na nagovor vlasnice salona kod koje sam radila korekciju trajne šminke na kapcima. U prvi mah sam odbila njenu ideju, ali kada bi krejonom iscrtala obrve bila sam toliko oduševljena izgledom celokupnog lica da sam bez razmišljanja uradila taj tretman. Zahvaljujući tome moje lice dobilo je potpuno novi oblik, a obrve izgledaju prirodno.
Vaša velika pasija su i tetovaže, koliko ih trenutno imate na telu?
- Za sada imam devet tetovaža, ali uskoro planiram da uradim još tri. Već su i roditelji počeli da mi prigovaraju zbog toga i često me podsećaju da bi trebalo da razmišljam kako će sve to izgledati kada ostarim, ali mene uopšte ne interesuje šta će biti kroz nekoliko decenija. Važno mi je samo da se ja sada osećam dobro. Svaka tetovaža ima posebno značenje i obeležava jedan period mog života. Pošto ne pijem, ne pušim, ne drogiram se, ne jedem slatkiše i ne konzumiram gazirana pića, tetovaže su moj porok.

Da li ste se teško odlučili na tetoviranje kada
ste to uradili prvi put?
- Prvu tetovažu uradila sam sa sedamnaest godina. Tada je u moj rodni Herceg Novi došao jedan čovek iz Novog Sada koji je radio tetovaže i ja sam pretražila čitav grad ne bih li došla do njega i ne bih li uradila svoju prvu tetovažu. Nijednog trenutka se nisam dvoumila.

Koristite li neke prirodne preparate za negu?

- Leti koristim maslinovo ulje jer smatram da je odlično za kožu, naročito kada je izlažemo suncu.

Poznato je da je plavušama najteže da održavaju kosu zdravom, kako vama to uspeva?
- Kosa mi ne predstavlja veliko opterećenje jer idem kod odličnog frizera, a kod kuće se trudim da koristim kvalitetne šampone i pakovanja. Volim da mi kosa bude meka i negovana jer znam koliko se oduševim svaki  svaki put kada vidim da neka devojka ima lepu kosu.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Boško Karanović