Američki plakari - jednostavni i uklopivi

Američki plakari - jednostavni i uklopivi

Autor: | 28/09/2015

0

Pored velike ponude nameštaja i drugih drugih elemenata za opremanje doma, jedan od najtraženijih i najbitnijih je svakako plakar. Obzirom na neophodnost ovog elementa kako u stambenom tako i u poslovnom prostoru, treba obratiti pažnju na izbor najfunkcionalnijeg i estetski uklopivog sa ostalim elementima u domu. Plakari mogu biti izrađeni fabrički tj. standardni i urađeni po meri tzv. američki plakari.

Američki plakari omogućavaju racionalno iskorišćenje prostora u skadu sa ambijentom i željama naručioca. Veoma su primenljivi u manjim stabenim prostorijama, jer se prilikom ugrađivanja plakara koristi svaki milimetar i zato je bitno postaviti ga na pravo mesto. O tome se možete posavetovati sa profesionalnim licima ili majstorima koji vam na osnovu dugogodišnjeg iskustva koje poseduju mogu sigurno puno pomoći. Takođe možete tražiti da vam naprave nacrt i obrade sliku na kompjuteru da bi unapred mogli da vidite kako će vaš plakar izgledati. Prostoriju uz plakare radi lakše uklopivosti možete dodatno obogatiti komodama, noćnim stočićima i sl.

Plakari mogu biti klizni ili mogu imati šarke. Klizni američki plakari ne oduzimaju prostor prilikom otvaranja i zatvaranja, nečujni su pri otvaranju i uklopivi u sve prostore, čak i najluksuznije. Oni nalaze svoju primenu kako u stambenim tako i poslovnim prostorijama. Jednostavni su i ne zauzimaju puno prostora, pa mogu poslužiti i za arhiviranje dokumentacije. Pomoću kliznih vrata, odnosno sistema koji se primenjuje kod ovih plakara možete napraviti zasebne prostorije. Za njihovu montažu postoje tri sistema:

- od zida do zida
- od zida do jedne bočne strane plakara
- i od jedne do druge bočne strane plakara.

Unutrašnja organizacija je takođe bitna, odnosno mesta gde će se postaviti fioke, police, držaci za pantalone, obuću i druge delove koji služe za kačenje odeće.

Za samu izradu plakara može se koristiti: puno drvo, iverica, furnirani medijapan, univer i dr. Za izradu kliznih plakara, odnosno za noseću konstrukciju najčešće se koristi aluminijum, dok se police i drugi unutrašnji elementi izrađuju od univera.

Kombinujući razne materijale možete na najbolji način ispoljiti svoj stil i biti originalni.

klizniamerickiplakarPrednosti američkih plakara

Osnovna prednost je svakako ušteda prostora, jer se plakari projektuju i postavljaju duž raspoloživog zida i to od plafona do poda.

Pored uštede prostora ovi plakari imaju i druge prednosti:

- jednostavna montaža

- preglednost u odlaganju stvari
- funkcionalnost
- estetski se može veoma dobro uklopiti

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Thinkstock hellomagazin
Tagovi: dekor

Najnovije vesti