Kako do slatkih snova u udobnom krevetu

Kako do slatkih snova u udobnom krevetu

Autor: | 29/09/2015

0


Nakon dugih i lepih dana provedenih na plaži, povratak kući može da padne zaista teško. Međutim, možda vam nova udobna i prijatna posteljina može pomoći da odmor kod kuće ipak bude pravi odmor, pa da imate manje problema sa spavanjem. Zato se ovih dana možete za promenu pozabaviti kupovinom i kombinovanjem nove posteljine za vašu omiljenu sobu. Iznenadite prijatno, kako vašu voljenu osobu, tako i sebe, posteljinom na kojoj će vam biti izuzetno zadovoljstvo da spavate... i možda još po nešto.

Tkanine koje nas opuštaju

Ponekad, izabrati pravi materijal na kojem želimo da odmorimo, može biti zaista teško i može predstavljati pravi izazov za pojedinca. Lan i pamuk, kao osnovni prirodni materijali, veoma su udobni i prijatni, a mogu i izgledati jednostavno i prefinjeno. Najlepše ćemo spavati na nečemu što je prirodno, a u isto vreme dovoljno fleksibilno da može izgledati kako god poželimo. Bela i tamno siva boja daju odličan efekat i obećavaju slatke snove.

Romantične tkanine

Ništa nije tako lepo kao krevet pun romantičnih detalja. Vez i neutralni tonovi deluju kao prirodni relaksanti, pa čak i afrodizijaci. Obucite svoju postelju u belo ili bež, da biste postigli taj mir koji je vašem telu toliko potreban. Možete dodati i neke detalje u boji zlata pa ćete imati još bolji efekat. Ubacite i jastuke različitih veličina i oblika da biste imali još veću udobnost. Neverovatan rezulat koji će uslediti jednostavno će vas oduševiti.

Povratak osnovama

Imate dosta meseci da biste eksperimentisali sa različitim materijalima po različitim sezonama. Pustite mašti na volju i pretvorite svoju spavaću sobu u raskošnu livadu prepunu predivnih boja. Ali ako ipak niste pripremljeni, uvek se možete vratiti osnovama. Jednostavne boje deluju umirujuće, zato obucite svoj krevet u nežno roze i indigo plavo. Ove boje deluju umirujuće na duh i telo.

Jasne linije

Ako volite da eksperimentišete u spavaćoj sobi, možete eksperimentisati i sa dezenima i kontrastima između boja. Granice gotovo da ne postoje kada su kombinacije u pitanju. Sve što vam se sviđa, može da posluži svrsi. Jasne linije koje razdvajaju boje, sa nekoliko elemenata koji razbijaju kontrast, u osnovnim tonovima, mogu biti dobitna kombinacija za vaš krevet.

Lišće i cveće

Cveće je takođe važan element, koji ne bi trebalo da izostavite. Izaberite ih u osnovnim bojama kao što su siva ili crna, sa velikim realističnim printovima, kao da želite da premestite vrt u krevet. Kombinujte sa svetlim jednobojnim materijalima.

Udobna odeća

Važan element dobrog sna je naravno i udobna odeća, mirnih nežnih boja. Počastite se novim komadom odeće od mnogobrojnih proizvođača koji se bave upravo time da odeća u kojoj odmarate bude baš vama udobna, da vam dobro pristaje, da se u njoj osećate najprijatnije moguće. Ukoliko i dalje nosite nešto staro i pohabano što vam je udobno za spavanje, ipak pokušajte da zamenite nečim novim i lepim u čemu ćete se baš dobro osećati!

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/Thinkstock hellomagazin
Tagovi: dekor krevet