Ana Bebić otkriva tajnu svoje lepote

Ana Bebić otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 01/10/2015

0

Iako čvrsto veruje da lepota dolazi iznutra, te da čovek prvo mora da neguje duh, pa tek onda telo, Ana Bebić svesna je da negovan izgled na izmaku dvadesetih zahteva nešto više truda. Dvadesetdevetogodišnja pevačica pažljivo osluškuje potrebe svog tela, ali se rukovodi jednostavnošću, kloneći se invazivnih metoda ulepšavanja. Umesto toga, sa radošću se poigrava šminkom, koju obožava da koristi u eksperimentalne svrhe. Pošto je višegodišnji imidž plavuše i dugu kosu proteklog leta odlučila da zameni aktuelnim ombre izgledom i kraćom kosom, za magazin "Hello!" otkriva tajne ulepšavanja i nege.

Da li dolazak jeseni za vas nagoveštava promene u svakodnevnoj nezi?

- Dolazak jeseni za mene nagoveštava i tu promenu, ne toliko na dnevnom nivou, ali na nedeljnom svakako. Jednom u sedam dana u potpunosti se posvetim svom licu i telu. Tokom hladnijih dana koža se isušuje od vetra, pa nastojim da češće hranim i hidriram lice i ruke.

Kojih principa nege se pridržavate?
- Redovno umivanje sapunom i mlakom vodom ujutro i uveče.

Jeste li skloni eksperimentisanju sa kozmetičkim proizvodima?
- Sklona sam eksperimentisanju kada je kozmetika u pitanju, posebno mejkap. Uživam u šminkanju i lickanju. Zahvaljujući tome imate priliku da uvek izgledate drugačije, što mi je interesantno.

Da li ste imali neko negativno iskustvo sa kozmetičkim tretmanima ili preparatima?

- Na svu sreću, nikada nisam imala nekih negativnih iskustava.

Posle dužeg perioda farbanja kose u plavo, vratili ste se smeđim nijansama. Odakle želja za promenom?
- Volim da eksperimentišem sa kosom. Uvek se vodim time da će kosa brzo da naraste i s tim imam sreće. Majka mi je uvek govorila da mi kosa raste kao iz vode, a kada tome dodam i genijalnog frizera, koji mi je predložio najnoviju promenu, ničega se ne bojim.

Odlazite li kod manikira ili ste po tom pitanju sami svoj majstor?
- Kao što mi kosa raste brzo, isti je i sa noktima. Kod manikira idem samo kada imam neka važnija događanja. U suprotnom, sama sam svoj majstor i uživam u tome, a tokom leta svaki drugi dan imam drugu boju noktiju.

Kako sebi izgledate ujutru kada se probudite?

- Osim što sam strašno raščupana i izborana od jastuka, izgledam jako sveže. Volim svoj jutarnji izgled, kada vam usne i oči malo oteknu, to mi je skroz slatko.

Kada ste sebi najlepši?
- Kada se istuširam, stavim kremu na lice i labelo na usne.

A šminka izostaje?
- U dnevnim varijantama ne šminkam se previše i pobornik sam što prirodnijeg izgleda.

Jeste li skloni odricanjima zarad lepšeg izgleda?

- Nisam previše, ali s godinama postajem svesna da je to nekad potrebno i da je za sve potrebno i malo požrtvovanosti.

Da li ste, kada je reč o trošenju novca u parfimerijama, tipično žensko?
- Nisam. Volim da potrošim, ali mislim da sam još mlada da bih se upuštala u priču o previše krema za ovo ili ono.

Uživate li u spa-tretmanima?
- Ne uživam tako često zbog obaveza, ali volim da iskoristim vreme za odlazak na plivanje, u saunu, i obavezno uvrstim neku relaks-masažu.

Praktikujete li pripremu nekih preparata kod kuće i imate li neki jedinstveni recept?

- Nemam nikakav recept, ali s obzirom na to da sam dete iz malog grada, naše bake su za sve probleme sa kožom i organizmom uopšte posezale u prirodu. Tako sam naučila da na ispucale usne stavljam med, ali i da pravim piling za telo od palente, maslinovog ulja i mleka.

Slažete li se da lepota dolazi iznutra i koliko negujete taj svoj unutrašnji deo?
- Sada kada sam malo starija, kao da čistije, bistrije i pametnije gledam na svet. Iskreno mislim da lepota dolazi iznutra i da je treba negovati. Kao što hranite svoje telo, tako bi trebalo da hranite i svoj duh. Mislim da kultura najviše obogaćuje duh, pa nastojim da što češće idem u pozorište, na koncerte i da čitam knjige. Takav život bih svima preporučila.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Hello!
Tagovi: ana bebić lepota