SASTOJCI ZA 15 MAFINA:
• 270 g običnog brašna
• pola kašičice cimeta
• tri četvrtine kašičice praška za pecivo
• prstohvat soli
• 200 g proizvoda Lurpak Baking (mešavina maslaca i ulja uljane repice, obogaćena mlečnim kulturama)
• 220 g kristal šećera
• dva veća jaja
• 75 g krupnije seckanih pekana (američki orah), plus dodatna količina za dekoraciju
• 300 ml pirea od prezrele banane
• sezonsko jestivo cveće, banana čips i osušeni kokos za dekoraciju prema želji
ZA GLAZURU OD KREM-SIRA:
• 125 g proizvoda Lurpak Baking
• 200 g tvrdog krem-sira oceđenog od tečnosti
• 250 g prosejanog šećera u prahu
• kašičica ekstrakta vanile
Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusovih i blago podmažite petnaest kalupa za mafine. Prosejte zajedno brašno, začine, prašak za
Polako dodajte suve sastojke, da se formira gusto, glatko testo, a zatim umešajte iseckane pekane i pulpu od banane, pa podelite smesu na kalupe.
Preko svakog mafina stavite seckane pekane i pecite na sredini rerne dvadesetak minuta, da zabodeni štapić u centar kolača izvadite čist. Pečene izvadite iz rerne i ostavite ih u kalupima još deset minuta, pa ih preručite na kuhinjsku rešetku da se ohlade.
Za pripremanje glazure mutite Lurpak Baking pet minuta, dodajte krem-sir i mutite još dva minuta, da se sastojci sjedine i formiraju ujednačenu masu. Možete da dodate i 50-100 g šećera u prahu ukoliko želite čvršću glazuru.
Svaki mafin prelijte glazurom, pa ukoliko želite, odozgo stavite pekane, jestivo cveće, banana čips ili osušeni kokos.
Poslasticu možete da poslužite mališanima za užinu ili kao desert.
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)