Nekoliko dizajnerskih tajni za lepši enterijer

Nekoliko dizajnerskih tajni za lepši enterijer

Autor: | 03/10/2015

0

 

Ukoliko želite da sami budete svoj majstor i da kreirate sređivanje kućice po svom ukusu i nahođenju, ipak nemojte zaobići ni mišljenje stručnjaka. Evo nekih tajni o uređenju kuće, koje za vas otkrivaju dizajneri.

Nameštaj

Nikada se ne sme stavljati direktno na zid. Odmaknete li recimo sedeću garnituru za koji santimetar, ostavljate prostor za protok vazduha i prijatniju atmosferu u prostoriji.

Pravila treba kršiti

Kod uređenja prostora svaki dizajner krši mnoga pravila u procesu osmišljavanja. Na kraju krajeva važnije je da li taj prostor odražava ličnost vlasnika ili porodice koja u njemu živi. Ai valja voditi računa ipak o praktičnosti uređenja prostora.

Boje

Trebalo bi biti hrabriji u izboru boja, ne robovati klišeu. Ako nećete da živite u sobi sa jarko crvenim zidovima, možete da obratite pažnju na šarene detalje, kao što su lampe, stolnjaci, ramovi za slike.

Plafon

Plafon je najzapušteniji deo prostorije. Plafon u boji ili sa slikama, poput onih kada su se ranije farbali zidovi sa valjkom koji je stvarao divne sličice po zidu. Biće to iznenađenje za sve ukućane i goste.

Staro i novo

Ne morate odmah u radnju da kupujete, izložite recimo fotografije svojih baka i deka, roditelja, svog grada. Takvi detalji čine prostor pravim domaćim ognjištem.

Tapete

Neki obožavaju da lepe tapete na sve strane, na ormane, plafon, u mala udubljenja, na vrata. Sve zavisi šta volite i koliko smete.

Udobnost

Dajte prednost udobnosti. Bez obzira koji stil uređenja više volite važno je da vaša kućica bude udobna.

Rasveta

Jedan od najvažnijih detalja je dobra rasveta u svako doba dana. Prirodno svetlo najbolji je izbor ali treba vam i veštačka rasveta. Pažljivo razmotrite svaki sobu po danu, beležite kakvo prirodno svetlo ima i koliko je treba osvetili uveče. Onda birajte lampe i lampice, sijalice, plafonjere i sl.

Detalji

Stigosmo i do onih najstinijih sitnica, upravo onih koje stanu daju posebnost i draž. Detalji su završni su čin svake priče o uređenju prostora. Takvim dodacima dajete sopstveni pečat i pričate svoju životnu priču. Detalji, hm, pa to su školjkice koje ste izronilil na moru, čestitke koju vam deca svojeručno prave svakog Božića, vaša prva cipelica u kojoj ste prohodali ili baletska papučica kada ste mislili da ćete biti Isidora Dankan.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Thinkstock hellomagazin
Tagovi: dekor

Najnovije vesti