Amira Medunjanin prvi put u Kragujevcu i Zrenjaninu

Amira Medunjanin prvi put u Kragujevcu i Zrenjaninu

Autor: | 16/10/2015

0


Pevačica Amira Medunjanin, poznaza i kao bosanska Bili Holidej, održaće koncerte u dva naša stara pozorišta.

Ona će pevati sevdalinke i druge tradicionalne pesme sa ovih prostora 7. novembra u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu i 8. novembra u pozorištu "Toša Jovanović" u Zrenjaninu.

- Zaista se radujem dolasku, tim više što će to biti moja prva posjeta Kragujevcu i Zrenjaninu. Bit će to lijepo druženje, a prostor dva prekrasna stara pozorišta će zasigurno doprinijeti da što ljepše ispričamo našu priču. Vidimo se uskoro! - poručuje Amira.


Na koncertima u najstarijem srpskom pozirištu u Kragujevcu i Zrenjaninu Amiru će pratiti "sjajni gitarista Ante Gelo, s kojim saradnja traje evo već dvije godine".

Na dosadašnjih nekoliko albuma, od kojih je poslednji "Silk & Stone" (2013), Amira je ponudila svoje nadahnuto videnje sevdalinki i narodnih pesama iz BiH, Srbije ili Makedonije kao što su "Ah šta cemo ljubav kriti", "Kradem ti se u veceri", "Kaleš bre Ando", "Mito bekrijo", "Marijo Deli Bela Kumrijo", "Kafu mi draga ispeci", "Zajdi, zajdi" i "Jano mori", "Što te nema"...

Osim navedena dva koncerta, Amira i Gelo će biti među učesnicima humanitarnog koncerta "Sa ženske strane jastuka" 9. novembra u beogradskom Zvezdara teatru, gde će brojne pevačice i muzičarke izvoditi pesme Momčila Bajagića-Bajage.

Amira je u martu ove godine danima unapred rasprodala beogradski Sava centar, a od brojnih priznanja kritičara u svetu treba izdvojiti mišljenje novinara londonskog Gardijana Garta Kartrajta (Garth Cartwright), koji je naziva "bosanskom Billie Holiday", ističući "način na koji se igra sa sevdahom, nalazeći novi kontekst i formu u tradiciji staroj stotinama godina".

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Anur Hadžiomerspahić

Pročitajte još