Hoze Gonzales 8. novembra u Domu omladine

Hoze Gonzales 8. novembra u Domu omladine

Autor: | 18/10/2015

0


Švedska zvezda argentinskog porekla Hoze Gonzales nastupiće 8. novembra u sali "Amerikana" Doma omladine. "Kulturni revolucionar" pokazaće beogradskoj publici estetiku "tišine kao nove buke".

Popularni muzičar Hoze Gonzales dokazao je da i u današnje vreme dobar pevač sa odličnim tekstom pesme i praćen samo akustičnom gitarom, može biti kulturni heroj, navedeno je u saopštenju DOB-a.

Njegova prva dva velika albuma, "Veneer" i "In Our Nature", označila su pojavu jednog originalnog emotivnog glasa.

Gonzalesova intimna poezija uz gitaru pogađala je suštinu teme usamljenosti u svetu koji je samo naizgled sve povezaniji, dok su ljudi u njemu sve udaljeniji.

Oslanjajući se na stvaralaštvo Nika Drejka, ali "bez fatalne doze ukletosti", zajedno sa "Kings of Convenience" visoko je lansirao novu estetiku "tišine kao nove buke", praveći malu kulturnu revoluciju koja još traje.

Nadahnute obrade grupe "Massive Attack", Kajli Minog, Brusa Springstina i benda "Knife", samo su učvrstile njegovu veliku popularnost među generacijama koje su odrasle sa "ajfonom" ili slušaju muziku samo sa interneta.

U poslednje vreme vrlo su slušane Gonzalesove pesme "Killing for Love", "Stay Alive" i "Down the Line".

Evropska turneja, na kojoj praćen bendom promoviše treći album "Vestiges and Claws", predstavlja Hozea Gonzalesa kao zrelog autora, a Dom omladine najavljuje koncert nežnih melodija i osetljivih stihova.

- Ukoliko priželjkujete da se neko samo vama obrati kroz muziku, bićete 8. novembra u Domu omladine Beograda, jer sa Hozeom, svi koji umeju da u tišini slušaju svoja osećanja, znaju da imaju nekog ko ume da priča o njima - poručuju iz DOB-a.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / Getty Images hellomagazin
Tagovi: kultura

Pročitajte još

Najnovije vesti