Sastojci za 4 osobe:
• 200 g oštrog brašna
• jedno jaje
• prstohvat soli
• 225 ml mleka
• dve kašike iseckanog svežeg sitnog luka
• biljno ulje, za prženje
ZA TOPING:
• četiri kašike krem-freša
• dve kašike sosa sa renom
• sveže samleveni crni biber
• dva fileta dimljene skuše
• dva parčeta dimljenog lososa
• malo mirođije, za dekoraciju
U vangli sjedinite oštro i samorastuće brašno, zatim dodajte žumance, so i mleko, pa umutite u glatku smesu. Posebno u činiji čvrsto umutite belance, pa ga umešajte u testo za palačinke zajedno sa iseckanim sitnim lukom. Zagrejte ulje u tiganju, pa kašikom sipajte testo. Potrebno je da palačinke budu prečnika osam centimetara.
Pržite ih dva-tri minuta da poprime zlatnu boju, pa prevrnite i pržite još dva minuta. Napravite ukupno šesnaest palačinki. Preručite ih iz tiganja i odložite na stranu, gde bi trebalo da ih održavate toplim.
Za pripremu topinga, sjedinite krem-freš i sos na bazi rena, pa začinite crnim biberom. Skinite kožicu sa dimljene skuše, a meso iscepkajte na komadiće.
Ređajte na tanjir jednu na drugu po četiri blinis palačinke, stavljajući između kašiku smese sa krem-frešom i malo skuše. Odozgo stavite smesu sa krem-frešom, dimljenog lososa i malo mirođije za dekoraciju.
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)