Dekorišite stepenište

Dekorišite stepenište

Autor: | 22/10/2015

0

Na stepenice u kući često zaboravljamo, iako one mogu dati poseban izgled domu kada se dekorišu. Ako niste zagovornik klasičnih staza, dizajneri enterijera predlažu mnoštvo načina, od jednostavnih do malo komlikovanijih, da ukrasite svoje stepenice.

Vrlo interesantno izgledaju ako ih ofarbate u plavo, a na zid okačite sidro ili postavite stari drveni kovčeg u podnožju, koji će da asocira na skriveno blago. Mogućnosti sa bojama su neograničene. Prefarbajte stepenice u različitim nijansama iste boje ili napravite kontrast. Ispišite rukom brojeve na svaki stepenik ili, ako želite formalniji izgled, kupite brojeve koji se koriste za obeležavanje kuća. Zanimljivi citati su takođe dobar izbor, mogu biti stihovi vaše omiljene pesme ili čak pravila ponašanja u kući.

Ako mislite da fotografija govori više od hiljadu reči, na spoljnu stranu svakog stepenika okačite uramljenu sliku, da se nižu jedna iznad druge. Tako možete da "ispričate" priču bilo da su u pitanju porodične fotografije ili pejzaži, gradovi...

Unesite starinske detalje, umesto klasičnog rukohvata izaberite pogodan komad drveta. Ako tek pravite stepenice, razmislite o onim koje imaju kutije jer je to savršen mesto za odlaganje sitnica.

Ne zaboravite ni na zid duž stepenica, koji možete ukrasiti fotografijama, šeširima i policama za suvenire, pa će ovaj deo doma privlačiti poglede svih posetilaca.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / ThinkstockPhotos hellomagazin
Tagovi: dekor

Pročitajte još