Noćni stočić - nebrojene mogućnosti dekorisanja

Noćni stočić - nebrojene mogućnosti dekorisanja

Autor: | 24/10/2015

0

Mogućnosti kad je u pitanju ovaj komad nameštaja, su beskonačne.

Navikli smo da noćni stočići budu kvadratnog ili pravougaonog oblika, napravljeni od drveta ili medijapana, sa jednom ili više fioka. Ali, mogućnosti kad je u pitanju ovaj komad nameštaja, su beskonačne.

Ne samo da se možete igrati materijalima i izabrati metal, već ne postoji razlog da stočić ne bude okrugao. U trendu su i naslagane police, koje odgovaraju minimalističkom dizajnu, a zadovoljavaju potrebu za odlaganjem knjige, pića ili telefona.

Stočići ne moraju ni da budu upareni, ali ipak vodite računa da su iz iste "priče", napravljeni od istog materijala. Ako im se visina znatno razlikuje, višu lampu ili vazu sa cvećem postavite na niži sto. Ako volite da čitate u krevetu, neka postolje lampe bude u visini ramena, kako bi svetlo najbolje padalo. Mnogi vole da stočić bude viši od kreveta, ali razlika u visini ne bi trebalo da bude velika jer će vam biti teže da uzimate stvari.

Kao stočić mogu poslužiti i zanimljiva stolica ili kolica s točkićima. Originalna alternativa su i naslagani koferi, a u moderan enterijer uklapa se i bubanj, pogotovo ako volite ovaj instrument. Retro izgled dobićete ako uzmete stari kovčeg i prefarbate ga u bež boju. Dobra zamena su i stare merdevine.

Ljudi koji estetiku stavljaju ispred funkcionalnosti, mogu da razmisle o poslužavnicima pričvršćenim za plafon. Nisu baš praktični jer ne možete staviti mnogo stvari na njih, ali soba će dobiti jedinstven izgled.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Thinkstock hellomagazin
Tagovi: dekor

Pročitajte još