Snimanje šeste sezone "Igre prestola" u punom zamahu

Snimanje šeste sezone "Igre prestola" u punom zamahu

Autor: | 30/10/2015

0


Snimanje šeste sezone popularne serije "Igra prestola" u punom je zamahu. Ovo je sezona u kojoj ćemo po prvi put gledati seriju i nećemo znati šta će tačno da se dešava jer autor serijala na kojem se radnja ove serije bazira, Džordž R.R. Martin, još nije napisao nastavak na kojem bi trebalo da se temelji šesta sezona.

Međutim, to ne znači da ne postoje indikacije koje ukazuju na moguće rasplete sezone u nastajanju.

Informacije sa seta cure svakodnevno pa se do sada pojavio već ceo niz svakojakih indikacija. Odmah ćemo vas upozoriti da nastavak ovog teksta obiluje spojlerima i spekulacijama o šestoj sezoni pa to imajte na umu odlučite li se za nastavak čitanja.

1. Džon Snou

Najveći šok protekle sezone doživeli smo kad je ubijen jedan od omiljenih likova serije, Džon Snou. Internet su odmah preplavile razne teorije o tome šta će se sa tim likom događati dalje, a veći deo njih fokusirao se na to da njegova priča još uvek nije gotova. Makar, Igra prestola je poznata po tome da bespoštedno ubija svoje glavne junake.

U međuvremenu smo saznali da je snimljena scena Snouove sahrane na Islandu, lokaciji koja se koristi za snimanje scena na Zidu. Treba imati na umu i da je Melisandre, ona crvenokosa veštica koja je naredila da se pogubi Stanisova ćerka, napustila palog kralja i da poseduje moći koje bi Džonu mogle omogućiti povratak među žive. Osim toga, Kit Harington, glumac koji tumači lik Džona Snoua, snimljen je na setu u Belfastu u sceni koja opasno podseća na borbu. Eto, možda se njegova priča nije ipak još završila.

2. Da li je Stanis zaista mrtav?

Jedno od glavnih pravila Igre prestola je to da niko nije mrtav dok se u kadru ne pojavi njegovo telo. Upravo je to verojatno brojne fanove navelo na mišljenje da se ovaj izuzetno nepopularan kralj nekako uspeo izvući. Međutim, reditelj prošlosezonskog finala, Dejvid Nater, na prošlom je Comic Conu poručio da je Brien zaista pogubila Stanisa i da za njega nema povratka.

Osim toga, do sada niko nije video Stivena Dilejna ni na jednom od setova na kojima se snima ova serija.

3. Mrtvi koji će se ipak vratiti

Možda Stanis zaista jeste mrtav, ali zato su neki drugi likovi imali više sreće od njega. Čini se da će se na kratko vratiti Šon Bin, čovek koga verovatno mnogi pamte po ulozi Neda Starka. Bin je, doduše, opovrgnuo mogućnost povratka lika koji tumači u prvi plan serije, ali to ne znači da se njegov lik neće vratiti kad odjek prošlosti tim više što se Bin pojavio na setu u Belfastu u punoj ratnoj opremi.

Osim njega u šestoj ćemo sezoni gledati i Hounda, onog diva kojeg je Arija na kraju četvrte sezone ostavila da umre sam u planini. A vratiće se i Tirionova ljubav života Šej, prostitutka koju je ubio jer ga je izdala.

4. Kula užitka

Čitaoci serijala širom sveta znaju o čemu se ovde radi. Ipak je to jedan od centralnih događaja cele priče koji bi mogli rasvetliti čiji je Džon Snou zapravo sin. Nedova sestra Liana bila je zarobljena u toj kuli kao ljubavnica poludelog kralja. Tamo su je pronašli u trenutku u kojem je na svet donosila dete nakon čega je umrla. Mnogi su uvereni da je upravo to dete Džon Snou.

Snimanje scena u Kuli užitka započelo je u septembru u španskom dvorcu Castillo de Zafra in Campillo de Duenas. A da bi se moglo raditi o povratku u prošlost samo dodatno potkrijepljuju pozivi na audiciju za likove koji zvuče kao da bi mogli biti mladi Ned i njegov brat Bandon, zatim budući kralj Robert i još pregršt drugih ljudi koji su se pojavili u Martinovoj knjizi.

5. Šta se događa sa kraljicama?

Pa, Deneris se očigledno ponovo vratila plemenu Dotrakija (onim konjanicima koji dosta podsećaju na Hune). Dok će ona lutati prerijama na belom konju, Tirion i Jorah će se svojski truditi da održe kakav takav red u Meereenu. Barem dok je ne pronađe Dario Naharis.

Sersei je snimljena u društvu Ser Gregora (onog mrtvaca koji ju je nosio nakon što je odradila epski hod srama) verojatno kujući osvetu protiv čoveka koji joj je priuštio tu sramotu. Jedino što je u celoj ovoj priči malo čudno je da do sada nije isplivala nikakva informacija o tome šta će se događati s Mardžeri pa se pretpostavlja da se ona još uvek nalazi tamo gde je i bila – u tamnici.

6. Ekipa na Severu

Čini se da ćemo u ovoj sezoni konačno saznati više o onom trookom gavranu kojeg je na Severu iza Zida tražio Bran Stark. On će sve ono što ga je nateralo u potragu saznati direktno od izvora sve mudrosti, onog čovečuljka zapletenog u korenje.

Najavljena je i velika bitka između divljaka sa Severa i onog opakog Boltona koja bi trebalo jednom za svagda da razreši stvari na severu. Potvrđeno je i da se u seriju vraća Džara Grejdžoj, Teonova sestra. Pitanje je hoće li pronaći svog brata i Samsu žive jer onaj skok s bedema ipak nije bio baš za šalu.

7. Šta nas još čeka

Nova će sezona obilovati glumcima koje do sada nismo gledali. Iz studija je potvrđeno da će se ekipi priključiti danska zvezda Pilou Asbaek (kog možda znate iz Borgena). On će igrati Džarinog i Teonovog ujaka, Eurona Grejdžoja.

U šestoj ćemo sezoni gledati i Iana MekŠina koji će verojatno igrati novog vrhovnog sveštenika. Zatim će se pojaviti i Džejms Folner poznat po ulozi Sinderbija u seriji Dauntonska opatija, ali i celi niz nama manje poznatih glumaca poput Samante Spiro, Fredija Stromea ili Kevina Eldona.

Komentari (0)

Loading
, Foto:promo, printscreen hellomagazin