"Mali princ" u domaćim bioskopima od 26. novembra

"Mali princ" u domaćim bioskopima od 26. novembra

Autor: | 03/11/2015

0

Više puta ekranizovana, izvođena i kao opera i balet, prva animirana verzija režisera Mark Ozborna romana Antoana de Sent Egzeperija "Mali princ" u bioskope u Srbiji stiže 26. novembra.

U užurbanom modernom vremenu Devojčica odrasta uz strogu, ambicioznu i požrtvovanu majku koja je priprema za realan život u svetu odraslih. Ona upoznaje Avijatičara, suseda, starijeg ekscentričnog, ali ljubaznog čoveka i među njima se rađa toplo i iskreno prijateljstvo.

On je uvodi u neobičan svet gde je sve moguće, svet u koji ga je davno uveo Mali Princ, dečak sa druge planete koga je sreo kada se njegov avion srušio u Sahari. Tako počinje magično i emotivno putovanje Devojčice kroz njenu sopstvenu imaginaciju i kroz univerzum Malog Princa.

Ona ponovo pronalazi svoje detinjstvo i shvata da su veze među ljudima ono što je najvrednije u životu, a da se najbitnije stvari prepoznaju srcem.

"Mali princ" je proglašen za najskuplji francuski animirani film svih vremena, sa budžetom od čak 81,2 miliona dolara.

Pod režiserskom palicom proslavljenog američkog režisera, nominovanog za Oskara za "Kung Fu Pandu", u snimanju dugom tri godine učestvovalo je ekipa od 250 članova, sastavljena od majstora animacije iz Diznija, Pixara i Dream Worksa, koji su napravili spektakularnu kombinaciju klasične i komjuterske animacije.

Svetska premijera filma "Mali Princ“ održana je 22. maja van konkurencije na ovogodišnjem Kanskom filmskom festivalu.

Prve kritike posle projekcije bile su veoma pozitivne. Filmski znalci složili su se da je ostvarenje Mark Ozborna uspešno dopunjeno savremenom pričom i uvođenjem novih likova, te da se to odlično uklopilo sa poznatim lirskim i melanholičnim sižeom knjige.

Komentari (0)

Loading
, Foto:printscreen hellomagazin
Tagovi: kultura

Pročitajte još

Najnovije vesti