Preuredite enterijer bez velikih troškova

Preuredite enterijer bez velikih troškova

Autor: | 04/11/2015

0

Nemate gotovo nikakav budžet, a želite da unesete promene u svoj enterijer? I to je veoma izvodljivo uz pomoć – boje za drvo. Naime, stari elementi nameštaja mogu veoma lako u potpunosti promeniti svoj izgled, samo ako ih prefarbate u neku modernu nijansu. Trenutno popularne boje za drvo jesu bela, bež, izuzetno jarke ili pastelne nijanse. Za početak, krenite od kuhinje.

Sasvim nova kuhinja

Umesto da potpuno menjate kuhinjske elemente, sasvim nov izgled postići ćete korišćenjem određene boje za drvo koja će lako uneti promene u ovu prostoriju. Stare kuhinje u našoj zemlji obično se odlikuju veoma tamnim ili pak belim ili bež nijansama drveta. Ukoliko vrata kuhinje imaju šare u duborezu, možete koristiti dve boje za drvo – jednu za udubljenja, a drugu za ravnu površinu. Kombinujte belu sa bojom kajsije ili svetloplavom. Sa ravnim vratima nešto je lakše raditi, a za svaka od njih možete koristiti i drugu nijansu pastelne boje za drvo, te stvoriti nežan ombre efekat koji možete upotpuniti retro detaljima. Ukoliko ste oduvek želeli crvenu kuhinju, jarka nijansa crvene boje za drvo biće pun pogodak, ali je umirite tamnijom radnom površinom.

Predsoblje koje blista? Nemoguće?

Uz pomoć boje za drvo, blistavo predsoblje može Vas svakog dana dočekati u svom punom sjaju. Neku staru komodu ili noćno stočić koji ste planirali da bacite možete prefarbati uz pomoć bele i zlatne boje za drvo i na njega postaviti telefon i činijicu za ključeve. Stari tronožac ofarbajte u belu boju i dodajte neku tamniju prostirku ispred njega, te se udobno obuvajte svakog dana. Pored zlatno-tamno-bele boje za drvo, možete koristiti i neku drugu kombinaciju koja Vam se uklapa u enterijer, ali vodite računa da ne koristite više od tri boje.

Novi akcenti dnevnog boravka

Celokupan dnevni boravak možete izmeniti ako budete koristili boje za drvo na starim drvenim kutijama i stočićima za kafu. Ako ste vični dekupažu, možete spojiti obe ove tehnike i dobiti upečatljive retro detalje u dnevnoj sobi, koji će sigurno mamiti uzdahe Vaših gostiju. Jarki akcenti takođe su dobra kombinacija sa klasičnim crno-belim ili bež-braon dnevnim sobama, te u njih možete dodati makar jedan stočić ili tronožac žute ili narandžaste boje za drvo, ili okvire polica za knjige prefarbati uz pomoć jače crvene boje za drvo. Vodite računa da se svetlije jarke boje, poput zelene i žute, bolje slažu uz crno-bele kombinacije, dok ćete upečatljivu narandžastu i plavu koristiti za boje za drvo u bež-braon prostorijama.

Moderan radni prostor uz pomoć boje za drvo

Svoj radni kutak sada veoma lako možete preurediti uz pomoć boje za drvo. Ako ste „nasledili“ kompjuterski radni sto, a posedujete laptop, sve delove namenjene delovima računara, poput podloge za tastaturu i dela za miš možete odstraniti. Fioke izvadite i napravite veću otvorenu policu, te je prefarbajte uz pomoć boje za drvo. Na samoj površini stola možete kombinovati različite boje za drvo u geometrijskim šarama, mada se ipak preporučuje jedna boja kako biste lakše postizali koncentraciju. Za kraj, ostaci boje za drvo mogu Vam poslužiti da ofarbate ram memo-table u istu nijansu, te upotpunite svoj radni prostor, ma koje veličine on bio.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Thinkstock hellomagazin
Tagovi: dekor

Pročitajte još