Pačvork - vesele "zakrpe"

Pačvork - vesele "zakrpe"

Autor: | 14/11/2015

0

Pačvork najčešće se vezuje za retro ambijente, iako zapravo nikada ne izlazi iz mode

Pačvork je možda najbolje opisati kao "zakrpa na zakrpu". U pitanju je dezen koji se sastoji iz različitih uzoraka, ali zajedno čine originalnu, dinamičnu i vrlo zanimljivu celinu. Najčešće se vezuje za retro ambijente, iako zapravo nikada ne izlazi iz mode. U narednoj sezoni doživeće punu afirmaciju jer su dekorateri našli "hiljadu i jedan način" da ga primene u svakoj prostoriji u domu, čak i u kupatilu i u kuhinji.

Najefektnije izgleda na nameštaju, gde su proizvođači napravili upečatljive modele sa živopisnim nijansama i dezenima. Međutim, pačvork isto tako privlači pažnju i na posteljini, zavesama, podnoj prostirci i zidu, samo je važno da se ne pretera sa bojama i uzorcima.

Ukoliko vam se dopada spoj "zakrpa", stručnjaci za enterijer predlažu elegantne i atraktivne sofe i fotelje, koje su dovoljno upečatljive da osveže ambijent, a da ne naruše harmoniju koju ste kreirali u domu.

Osim na nameštaju, u narednoj sezoni pačvork će da dominira u kuhinji kao i u kupatilu i to na - pločicama. Lako je iskombinovati različite dezene i boje, a njihov spoj deluje vrlo dekorativno i šarmantno. Naravno, važno je da se boje i uzorci na zidu uklope sa kupatilskim i kuhinjskim nameštajem, ne samo u pogledu boja, već i stilski. U modernim ambijentima pločice sa retro motivima mogu da deluju konfliktno u vizuelnom smislu, zato bi i na to trebalo da se obrati pažnja.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Thinkstock hellomagazin
Tagovi: dekor

Pročitajte još