Police u kuhinji - praktične i dekorativne

Police u kuhinji - praktične i dekorativne

Autor: | 02/12/2015

0

U kuhinji nikada dovoljno prostora za odlaganje i ni jedan kutak ne treba da ostane prazan ukoliko tu mogu da se naprave police. Otvorene police se retko sreću u našim kuhinjama, a oni koji ih imaju tu čuvaju kuvar i saksije sa afričkim ljubičicama. To je pogrešno jer na njima možete da držite šoljice ili tanjire koje svakodnevno koristite.

Samostojeće police koje se kače direktno na zid ne treba opterećivati i one su savršeno mesto za začine i lakše stvari. Postoje i police koje imaju uspravne pregrade za tanjire i otvoreno dno, a njihovo idealno mesto je iznad sudopere. Tako se tanjiri direktno stavljaju na mesto i cede.

Šipke se prilično retko koriste u našim kuhinjama, a izuzetno su korisne. Na šipke se mogu zakačiti tiganji, šoljice, kašike, krpe, rende, papirnati ubrus, noževi sve što ima rupu.

Mogu da se naprave i police koje sa plafona vise na čeličnim žicama. Ove police se često koriste u Francuskoj i na njima stoje ili vise sve šerpe i lonci, a imaju i posebne pregratke za poklopce.

Sve češće u prodavnicama nameštaja mogu da se nađu kuhinjski delovi koji su urađeni poput onih kakve su imale bake. Viseći delovi imaju šipku u donjem delu (kako bi se na njoj sušila krpa) ili se vrata otvaraju klizno, kao nekada šemize.

Stari kredenci su veoma moderni, a ukoliko su vrata propala - mogu jednostavno da se skinu.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / ThinkstockPhotos hellomagazin
Tagovi: dekor polica