Pita sa ribom - ukus engleske tradicije

Pita sa ribom - ukus engleske tradicije

Autor: | 15/12/2015

0

Sastojci za 4 osobe:

• tri velika crvena krompira

• 100 g iseckanog crnog luka
• 100 g brašna
• 200 ml riblje supe
• 350 ml mleka
• tri umućena žumanca
• 200 ml pavlake
• 200 g lososa, bez kožice, kostiju i iseckanog na kockice
• 200 g bakalara, bez kožice, kostiju i iseckanog na kockice
• šesnaest sirovih škampa, očišćenih, prepolovljenih i bez repova
• svež iseckan vlašac
• so i sveže mleveni beli biber
• prstohvat tajlandskih crvenih papričica
• 100 g jakog izrendanog čedar sira krom
• 50 g putera

Oljuštite krompir, presecite ga napola i stavite u zasoljenu vodu. Kada provri, kuvajte ga uz mešanje dvadesetak minuta sve dok ne bude gotov.

U međuvremenu, istopite puter u velikom tiganju. Dodajte crni luk i dinstajte ga na niskoj temperaturi dva-tri minuta. Sipajte brašno i kuvajte dva-tri minuta dok se ne zgusne. Skinite sa vatre i ulijte u riblju supu i mleko.

Vratite na slabu vatru i kuvajte, često mešajući petnaest do dvadeset minuta. Zagrejte rernu na 190° C.

U međuvremenu, ocedite krompir i vratite ga u tiganj da se malo prosuši. Izgnječite ga i uvaljajte u žumanca. Skinite miks sa supom sa vatre i dodajte pavlaku, iseckanu ribu, škampe i vlašac. Začinite solju, belim biberom i papričicama.

Sipajte u veliku posudu za pite ili u četiri manje posude.

Stavite pire od krompira na miks sa ribom i prekrijte sirom. Pecite u rerni petnaest do dvadeset minuta sve dok se ne stvori zlatna kora.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Guliver / ThinkstockPhotos
Tagovi: recepti