Stone lampe - dekorativne i funkcionalne

Stone lampe - dekorativne i funkcionalne

Autor: | 16/12/2015

0

Stone lampe treba da budu lepe, ali najvažnije je da obavljaju funkciju kojoj su namenjene. Prilikom odabira lampe treba da njen stil prilagodite stilu prostorije u kojoj će biti i da joj odredite namenu. Primera radi, ukoliko je namena lampe radna, najvažnije je da ima adekvatnu rasvetu, najbolje LED. Ako je lampa samo tu da ulepša ambijent i atmosferu, svetlo može da bude blaže.

Pazite i da radna lampa odnosno sijalica ima što veći raspon svetla. Kupite onu koja će raspršivati svetlo na širi prostor, a ne da obasjava samo jedan krug. Svakako razmislite i da li će ona biti jedini izvor svetla ili ćete je kombinovati sa drugim rasvetnim telima.

Za spavaću sobu važi suprotno od onog što smo rekli za radnu lampu: ukoliko treba da služi za čitanje, kako ne biste ometali partnera, najbolje je da izaberete lampu koja baca svetlo samo na jedan uzak prostor, vašu knjigu.

Prilikom postavljanja lampe, ukoliko će osim dekorativne imati i funkciju osvetljavanja dok radite ili čitate, uvek je dobro da je dešnjaci postave s leve strane, a levoruki ljudi obrnuto.Osim toga trebalo bi da vodite računa da prečnik lampe nikako ne bude veći od postolja na koje je stavljate - police, stalka...

Lampe od papira, bambusa, dizajnerske, služe i za stvaranje atmosfere, a zbog mogućnosti premeštanja čine da veoma jednostavno promenite ambijent neke prostorije. Zato dizajneri često ističu da upravo lampe spadaju u top pet detalja koji su bitni za svaki enterijer.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / ThinkstockPhotos hellomagazin
Tagovi: dekor