Siguran način da i zimi imate preplanuli ten

Siguran način da i zimi imate preplanuli ten

Autor: | 16/12/2015

0

Kako se bliže praznici, vreme proslava ponovo žudimo za preplanulim,  ali umesto odlaske u solarijum, probajte spray tanning.

Spray tanning je brz i siguran način da u nekoliko minuta dođete do preplanulog tena i ne brinete o štetnom uticaju UV zraka.

Ovaj tretman radi se losionima. Oni sadrže DHA u različitim procentima koji reaguju s aminokiselinama u mrtvim ćelijama kože. DHA je šećer dobijen iz raznih prirodnih sirovina poput šećerne trske i šećerne repe. Tretmanima samotamnjenja (spray tanninga) za razliku od izlaganja suncu ne povećavate mogućnost kožnih oboljenja.

- Tokom tog procesa koža se potamnjuje, a losion ostaje na površini i ne ulazi u kožu. Losioni sadrže prirodne i organske sastojke čime garantuju postojanu boju na koži. Ne sadrže parabene, alkohol, parfem ni sredstva na bazi ulja i nisu testirana na životinjama - kaže kozmetičarka Dolores Marković. Takođe ne sadrže tragove orašastih plodova i nemaju alergene.

Kako izgleda proces Spray tanning

Pre samog prskanja telo treba temeljno oprati i ako je moguće uraditi lagani piling. Time ćete da pospešite apsorpciju losiona u kožu. Losion se nanosi prskanjem pomoću uređaja HVLP koji ravnomerno raspršuje tečnost na kožu. Proces traje desetak minuta.

Nakon tretmana osam sati treba da izbegavate tuširanje, plivanje, trening i generalno aktivnosti zbog kojih ćete da se oznojite. Na taj način se osigurava dovoljno vremena da se tečnost koja je nanesena apsorbira u kožu.

Uz brz i jednostavan postupak, najveća je prednost ovakvog tretmana to što nema štetnih UV zraka ili opekotina jer zdravlje uvek treba da bude na prvom mestu.

Koliko se boja zadržava na telu nakon tretmana

Zavisno od tipu kože, preplanulost traje od šest do deset dana, a s tela odlazi ravnomerno bez mrlja. Tokom leta ili u proleće kada želimo i na prirodan način da dobijemo malo boje, treba znati da losioni ne štite od štetnih UV zračenja pa svakako treba da koristite kreme za sunčanje.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: lepota ten