Za ljubitelje skejtbordinga: Crkva postala skejt-park (video)

Za ljubitelje skejtbordinga: Crkva postala skejt-park (video)

Autor: | 17/12/2015

0

Grupa ljubitelja skejtbordinga i uličnih umetnika iz Madrida odlučila je da napuštenu crkvu u Ljaneri pretvori u muralima oslikani skejt-park.

Sagrađena 1912. godine, crkva Svete Barbare nekada je bila centralno mesto okupljanja radnika zaposlenih u obližnjoj fabrici municije. Kada je fabrika posle Španskog građanskog rata zatvorena, postala je napuštena ruševina.

- Crkva je bila prilično ruinirana kada smo započeli projekat. Zidovi su bili puni fleka, boja je počela da se ljušti, a ceo objekat je bio pun prašine. Njena arhitektura prilično je interesantna, svodovi su visoki, a prozori propuštaju veliku količinu svetlosti - izjavio je Ernesto Fernandez Rej.

U ovom kraju 200 dana godišnje bude kišovito, što znatno smanjuje šanse za uživanje u skejtbordingu. Fernandez Rej i njegovi prijatelji odlučili su zato da počnu da skupljaju novac da bi u crkvi sagradili rampu za vožnju skejtborda. Kako se količina sakupljenog novca sve više uvećavala, grupa je došla na ideju da proširi svoje planove i od građevine napravi skejt-park, prenosi "B92".

Vesti su ubrzo počele da se šire zemljom, a nisu zaobišle ni uličnog umetnika Okudu San Migela, koji se "momentalno zaljubio u projekat". - Osećam se kao da je ta crkva moja lična Sikstinska kapela - izjavio je Migel. Murali sa motivima nalik kaleidoskopu otkriveni su ovog meseca, piše "Gardijan". Fernandez Rej navodi da se njegovo društvo i on još privikavaju na nove promene. - Bili smo prilično iznenađeni. U pitanju je zaista predivno mesto na kojem se može provoditi slobodno vreme - rekao je.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs twitter/StreetArtNews

Pročitajte još