Sastojci za 4 osobe:
Za ribu:
• manji komad svežeg đumbira
• pola kesice svežeg korijandera
• četiri filea pastrmke, oko 130 g svaki
• jedna crvena čili paprika, naseckana i bez semenki
• glavica celera isečena na četiri dela
• jedna oljuštena i izrendana šargarepa
• čen belog luka, oljušten i naseckan
• četiri kašičice soja-sosa
• četiri kašičice susamovog ulja
• dva lajma
• so i sveže mleveni crni biber
Za rezance:
• susamovo ulje
• jedna crvena paprika, prepolovljena i bez semenki
• dva pakovanja rezanaca od po 150 g
• dve kašike soja sosa po želji
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Mladi luk po dužini isecite na polovine i ostavite sa strane. Oljuštite đumbir i fino ga naseckajte na sitne trake. Isecite stabljike korijandera, čuvajući ih odvojeno od lišća. Isecite četiri kvadrata alu-folije i na svako parče postavite pastrmku.
Ribu pospite seckanom čili paprikom, komadima celera, šargarepom, seckanim belim lukom i stabljikama korijandera. Pospite sa nekoliko kapi soja-sosa i susamovog ulja, nacedite sok jednog lajma i začinite solju i biberom.
Pastrmku dobro umotajte u alu-foliju, ali ipak ne previše čvrsto, da bi para mogla da cirkuliše i da se riba kuva. Umotane pastrmke poslažite na tepsiju i pecite ih dvanaest do petnaest minuta u zagrejanoj rerni. Nekoliko minuta pre nego što riba bude spremna, skuvajte rezance.
U tiganju za prženje zagrejte malo susamovog ulja. Dodajte fino naseckanu crvenu papriku i minut-dva mešajte. Dodajte rezance i mešajte naredna dva-tri minuta.
Ukoliko želite, dodajte malo soja sosa, a zatim rezance začinite solju, biberom i sa nekoliko kapi susamovog ulja. Podelite rezance na četiri tanjira, a pastrmke izvadite iz rerne i zajedno sa folijom poslužite uz rezance.
Preostali lajm podelite na četiri dela i servirajte sa svakim fileom. Pastrmku dekorišite po želji.
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)