Tajlandska pastrmka sa rezancima

Tajlandska pastrmka sa rezancima

Autor: | 18/12/2015

0

Sastojci za 4 osobe:

Za ribu:

• veza seckanog mladog luka
• manji komad svežeg đumbira
• pola kesice svežeg korijandera
• četiri filea pastrmke, oko 130 g svaki
• jedna crvena čili paprika, naseckana i bez semenki
• glavica celera isečena na četiri dela
• jedna oljuštena i izrendana šargarepa
• čen belog luka, oljušten i naseckan
• četiri kašičice soja-sosa
• četiri kašičice susamovog ulja
• dva lajma
• so i sveže mleveni crni biber

Za rezance:
• susamovo ulje
• jedna crvena paprika, prepolovljena i bez semenki
• dva pakovanja rezanaca od po 150 g
• dve kašike soja sosa po želji

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Mladi luk po dužini isecite na polovine i ostavite sa strane. Oljuštite đumbir i fino ga naseckajte na sitne trake. Isecite stabljike korijandera, čuvajući ih odvojeno od lišća. Isecite četiri kvadrata alu-folije i na svako parče postavite pastrmku.

Ribu pospite seckanom čili paprikom, komadima celera, šargarepom, seckanim belim lukom i stabljikama korijandera. Pospite sa nekoliko kapi soja-sosa i susamovog ulja, nacedite sok jednog lajma i začinite solju i biberom.

Pastrmku dobro umotajte u alu-foliju, ali ipak ne previše čvrsto, da bi para mogla da cirkuliše i da se riba kuva. Umotane pastrmke poslažite na tepsiju i pecite ih dvanaest do petnaest minuta u zagrejanoj rerni. Nekoliko minuta pre nego što riba bude spremna, skuvajte rezance.

U tiganju za prženje zagrejte malo susamovog ulja. Dodajte fino naseckanu crvenu papriku i minut-dva mešajte. Dodajte rezance i mešajte naredna dva-tri minuta.

Ukoliko želite, dodajte malo soja sosa, a zatim rezance začinite solju, biberom i sa nekoliko kapi susamovog ulja. Podelite rezance na četiri tanjira, a pastrmke izvadite iz rerne i zajedno sa folijom poslužite uz rezance.

Preostali lajm podelite na četiri dela i servirajte sa svakim fileom. Pastrmku dekorišite po želji.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Guliver / ThinkstockPhotos
Tagovi: recepti