Prva stvar ujutro, za pristalice Ajurvede, je postavljanje ogromnog lonca vode na šporet, kuvanje vode dvadesetak minuta i ubacivanje komadića đumbira u nju. Dobijena đumbirova voda čuva se u velikim termosima, i pije tokom celog dana (najmanje litar dnevno).
Priprema đumbirove vode: 1,5 litar vode staviti da prokuva i kuvati na laganoj vatri dvadeset minuta. Na kraju dodati seckan koren đumbira, oko 4 do 5 cm dužine.
Sipajte vodu u termos zajedno s đumbirom. Pripremajte i pijte svakodnevno vodu od đumbira tokom šest meseci. Nosite je sa sobom gde god da idete: na posao, izlet, u kupovinu, na putovanje, neka vam stoji kraj kompjutera ili televizora… Ispijajte vrući napitak u gutljajima tokom celog dana.
I još jedan jednostavan i praktičan savet iz Ajurvede za vitku liniju – neka prođe najmanje tri sata između obroka, a tako i između poslednjeg obroka uveče i odlaska na spavanje.
Pročitajte još
Anastasija Gudelj oduševila: Kafu pije iz ekskluzivnih šoljica, pravo su remek-delo
Šoljice za kafu Anastasije Gudelj su odraz ukusa i stila
10/02/2025
Saznajte višeSavršen nedeljni ručak! Tamara Dragičević ovako pravi pečeno pile sa krompirima i slaninicom
Pečeno pile sa krompirom, recept Tamare Dragičević
09/02/2025
Saznajte višeRecept za vitku liniju: Dejana Živković jede sve, a evo zašto joj se kilogrami ne lepe
Ishrana Dejane Živković pomaže joj da zadrži manekensku liniju
09/02/2025
Saznajte višeSalonac Mire Banjac i njenog sina Branislava od danas je mesto gde stanuje tuga
Dom Mire Banjac je u Novom Sadu
06/02/2025
Saznajte višeMlada umetnica izložbom „Rođenje i smrt žene“ podstakla sve na diskusiju: Šta čini ženu ženom?
Kako jedna žena u svom svakodnevnom životu da rasloji svoju pojavnost kroz čitav spektar uloga koji se kreće od čistog božanstva, preko majčinstva do seksualnog i političkog bića - glavno je pitanje koje prožima moj rad. – Loti Milošević
06/02/2025
Saznajte višeKameron Dijaz jutro ne može da zamisli bez kafe, a evo kako je priprema
Kameron Dijaz recept za kafu morate probati
06/02/2025
Saznajte više
Komentari (0)