Za vontone:
• tri sušene kineske pečurke, koje su preko noći stavljene u vodu da nabubre
• čen belog luka
• šaka svežeg korijandera
• dva iseckana mlada luka
• dva kineska lista
• kineski luk
• 150 g svežih očišćenih kozica
• 20-25 komada testenine
Za vonton:
• sladak čili sos za serviranje
Za marinadu:
• kašičica soja-sosa
• kašičica sosa
• kašičica ulja od susama
Prvo napravite marinadu. Izmešajte sve sastojke u činiji i ostavite po strani. Sitno iseckajte pečurke, beli luk, korijander, mladi luk, kineski list i luk i stavite ih u činiju. Sitno iseckajte i kozice, ukoliko ste se odlučili da ih koristite, i dodajte ih ostalim sastojcima. Iseckane kozice i povrće prelijte marinadom i izmešajte rukom tako da svaki sastojak bude prekriven marinadom.
Razvijte testo za vontone na radnoj površini. U svako parče testenine stavite kašičicu fila, prstima ovlažite krajeve testa i zalepite. Preklopite svako parče testa tako da se dobije trougao i zalepite ivice. Posle toga uzmite ivice trougla i spojite ih držeći sredinu.
Za pečenje vontona potrebno je da u tiganju zagrejete čašu suncokretovog ili nekog drugog biljnog ulja do 180 stepeni C. Kada je ulje dovoljno zagrejano, smanjite temperaturu na srednju jačinu.
Polako spustite vontone u ulje i pecite u vrućem ulju dok ne dobiju zlatnožutu boju. Knedle obično počnu da plutaju kada su pečene.
Iz ulja ih vadite kašikom i stavite ih na papir da se ocede. Služite ih odmah sa slatkim čili sosom.
Pročitajte još
Hristina Popović smršala 27 kilograma, evo kako sada izgleda
Hristina Popović smršala 27 kilograma, svaka čast
05/12/2025
Saznajte višeSkijanje dobija svoj beauty momenat: Lilly otvara make-up studio na Kopaoniku
Lilly Drogerie po prvi put predstavlja Lilly make-up studio na snegu, jedinstvenu postavku koja će biti otvorena za sve posetioce planine do 1. aprila 2026. godine
05/12/2025
Saznajte višePosle Holivuda ekipa novog Avatara stiže u Evropu, treći film kod nas u bioskopima od 18. decembra
Avatar: Vatra i pepeo stiže i kod nas u bioskope
05/12/2025
Saznajte višeZimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)