Fritata od graška i kukuruza šećerca

Fritata od graška i kukuruza šećerca

Autor: | 23/12/2015

0

Sastojci za 4 osobe:

• šest velikih jaja

• 200 g isceđene mešavine kukuruza šećerca i graška iz konzerve
• 75 g sveže narendanog parmezana
• 100 g rikota sira
• so i sveže samleven crni biber
• kašika ulja

Zagrejte rernu na 200° C. Razbijte jaja u veliku posudu, dodajte u njih miks kukuruza šećerca i graška i sveže narendan parmezan.

Mešajući, dodajte rikotu sve dok se ona podjednako ne rasporedi. Začinite sezonskim začinima i odložite sa strane.

Na srednjoj temperaturi zagrejte tiganj koji je pogodan i za pečenje u rerni. Kada se zagreje, pažljivo u njega dodajte ulje.

Sipajte smesu sa jajima i kuvajte dva minuta, zatim premestite tiganj u rernu i pecite petnaest minuta ili dok fritata ne naraste do oboda tiganja i ne porumeni na vrhu.

Isecite na kriške i odmah servirajte.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Guliver / ThinkstockPhotos
Tagovi: recepti