Sastojci za 4 osobe:
• šest velikih jaja
• 75 g sveže narendanog parmezana
• 100 g rikota sira
• so i sveže samleven crni biber
• kašika ulja
Zagrejte rernu na 200° C. Razbijte jaja u veliku posudu, dodajte u njih miks kukuruza šećerca i graška i sveže narendan parmezan.
Mešajući, dodajte rikotu sve dok se ona podjednako ne rasporedi. Začinite sezonskim začinima i odložite sa strane.
Na srednjoj temperaturi zagrejte tiganj koji je pogodan i za pečenje u rerni. Kada se zagreje, pažljivo u njega dodajte ulje.
Sipajte smesu sa jajima i kuvajte dva minuta, zatim premestite tiganj u rernu i pecite petnaest minuta ili dok fritata ne naraste do oboda tiganja i ne porumeni na vrhu.
Isecite na kriške i odmah servirajte.
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)