Sastojci:
- 5 žumanaca
- 200 g šećera
- 2 dl neutralne pavlake
- 5 dl slatke pavlake
- 350 g jagoda
- 1 vanil-šećer
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanca i šećer, a zatim dodati neutralnu pavlaku i vanil-šećer, te dobro izmešati.
3. Jagode sitno iseckati, a slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
4. U ohlađen fil dodati seckane jagode i šlag od slatke pavlake, pa polako promešati. Gotov sladoled sipati u plastičnu posudu i ostaviti u zamrzivaču da se stegne.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Prvomajski ručak po recepturi Jelene Đoković: Roštilja i ona, ali na poseban način
Prvomajski ručak Jelene Đoković
30/04/2024
Saznajte višeĐoković jede samo ovaj hleb: Pekar otkrio tačan recept, jedan neverovatni sastojak mu daje svu čar
Recept za hleb koji Đoković jede
29/04/2024
Saznajte višePoslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)