Za testo:
- 250 g putera
- 250 g šećera
- 1 vanil-šećer
- 4 jajeta
- 250 g brašna
- 2 praška za pecivo
- 2 kašike kakaoa
- 1,5 dl mleka
Za fil:
- 150 g pekmeza od kajsija
- 250 g putera
- 5 dl pudinga od čokolade
Testo:
1. Penasto umutiti puter, šećer, kakao i vanil-šećer, pa postepeno dodavati jaja, brašno pomešano sa praškom za pecivo i mleko.
2. Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje, sipati u nju pripremljenu masu i peći 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 ºC.
3. Pečenu koru izvaditi iz tepsije, ostaviti da se ohladi i preseći poprečno napola kako bi se dobile dve kore.
Fil:
1. Puter penasto umutiti i sjediniti sa pudingom od čokolade.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati pekmezom od kajsija, zatim naneti polovinu fila, ravnomerno rasporediti i preklopiti drugom korom.
2. Gornju koru premazati ostatkom fila i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Đoković jede samo ovaj hleb: Pekar otkrio tačan recept, jedan neverovatni sastojak mu daje svu čar
Recept za hleb koji Đoković jede
29/04/2024
Saznajte višePoslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)