Feng shui: 8 pravila za uređenje kuhinje

Feng shui: 8 pravila za uređenje kuhinje

Autor: | 14/01/2014

0

Po pravilima feng šuija, drevne kineske tehnike za sređivanje kuće, kuhinja nije samo mesto gde se priprema hrana već i prostor koji treba da odiše zdravljem i dobrim raspoloženjem, kaže Džil Blejk, autorka knjige „Healthy home“ (Zdrav dom), iz koje vam prenosimo nekoliko korisnih saveta za uređenje kuhinje.

Najvažnije prema feng šuiju jeste to da uredite prostor tako da se obezbedi povoljan protok či energije, a to je istančana struja elektromagnetne prirode koja povezuje sve što postoji i počiva u ljudskim telima, biljkama, zgradama...

1. Rernu, koja je vatreni elemenat, trebalo bi postaviti daleko od frižidera i sudopere, koji su vodeni elementi. Jedino tako moguća je harmonija u kuhinji, koja je za mnoge porodice srce doma.

2. Oštri uglovi i neravnine nisu dobri jer uzrokuju disharmoniju.

3. Oštri predmeti samo remete harmoniju, zato ih dobro sakrijte. Noževe stavite u fioke ili ih držite u kutijama za noževe.

4. Glatke površine na kojima nema nereda održavaće u kuhinji dobru energiju.

5. Pluta je idealan materijal za pod. Pošto je topla, na njoj možete da hodate bosi. Postoji u raznim bojama i laka je za održavanje.

6. Kuhinjski elementi bi uvek trebalo da se budu zatvoreni.

7. Police koristite za sitnice koje najviše volite. Tu možete da stavite lepo porcelansko posuđe u boji i da tako malo oživite prostor.

8. Šporet postavite tako da se može videti odmah s vrata.

Izvor: zena.b;ic.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još