Sanja Marinković otkriva tajnu svoje lepote

Sanja Marinković otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 16/01/2014

0


Autorka i voditeljka emisije „Magazin in“ Sanja Marinković veoma vodi računa o svom izgledu, a zdrava ishrana i redovna fizička aktivnost njena su svakodnevica. Što se tiče nege lica i tela, u skladu sa najnovijim dostignućima na polju dermatologije i kozmetologije, simpatična tridesetdevetogodišnjakinja trudi se da koristi isključivo preparate napravljene na prirodnoj bazi. Nedavno je otkrila kozmetiku „Dermix“, čiji joj proizvodi savršeno odgovaraju i jako je zadovoljna prvim rezultatima. Iako je veoma posvećena nezi lica i tela, poznata Beograđanka priznaje da ne voli da se šminka i da samo za potrebe posla koristi jak mejkap.

Da li ste opterećeni negom lica i tela?
- Kao i većina žena koje ulazi u zrele godine, sve više vremena provodim negujući lice i telo, da kasnije ne bih žalila. Glumica Katrin Denev je govorila da je nega najvažnija i ja se slažem sa njom, ali mislim da se lice i telo neguju pre svega pravilnom ishranom i fizičkom aktivnošću. Mnogi ne znaju da su pravilno disanje i unos kiseonika najbolji eliksir mladosti. Naravno, nega podrazumeva i dermatološko-kozmetičke preparate, zato sam veoma srećna što imam privilegiju da budem ambasador “Dermixa”, dermatološke kolekcije za negu lica i tela. Kreatori svih receptura ovih preparata su profesor dr Milojević i tim Dermatološkog centra.

Kakvi preparati vam najviše odgovaraju?

- Koristim preparate koji imaju antiejdž efekat i intenzivno hidriraju kožu. Za čišćenje lica koristim “Dermix” losion, a zatim stavljam “AntiAge Hydrator”. Telo negujem njihovim losionom za telo koji hrani moju kožu celog dana. U torbi mi se obavezno nalazi „Dermix“ krema za ruke koja neguje i kožu čini glatkom i baršunastom, a ne ostavlja mastan film, što mi je jako važno.

Imate lep ten, da li je to zahvaljujući genetici ili dobroj kozmetici?
- Naravno da je genetika osnov, moja baka se kao većina žena negovala samo “Nivea” kremom za lice i glicerinskom kremom za ruke, nikada nije imala mnogo bora, ali mislim da su vremena tada bila drugačija što se tiče ishrane i načina života. Zbog preterano brzog ritma života i stresa, koji ostavlja trag i na koži, danas smo svi prinuđeni da se negujemo adekvatnim preparatima. Zahvaljujući “Dermix” liniji za negu lica i tela zaista sam postigla da moja koža, koja je veoma suva i stalno pod agresivnom šminkom zbog posla, deluje hidrirano i sveže. Postojeće fine borice su mi znatno ublažene, a preparati deluju preventivno na stavaranje novih. Sigurna sam da sam izabrala najbolje za zdravlje moje kože jer je brend “Dermix” kreiran u skladu sa najnovijim dostignućima i osnovnim principima dermatologije.

Šminkate li se privatno?
- Veoma retko. Koristim samo karmin za usne sa malo sjaja, kremu koja se usklađuje sa bojom tena i sve češće korektor za podočnjake.

Da li ste naučili neke trikove od profesionalnih šminkera?

- To je zanat koji nikada neću savladati, a i ne trudim se. Za sada su karmin i maskara jedino što bih umela pravilno da nanesem, ostalo se ne bih usudila.

Koji deo lica smatrate svojim adutom?
- Mislim da se u očima i osmehu ocrtava karakter svake žene. Ukoliko je srećna i ispunjena, to se najbolje vidi po iskrenom osmehu i sjaju u očima.

Kakve boje lakova za nokte volite?
- Nedavno sam počela da eksperimentišem lakovima za nokte i to na nagovor devojaka iz salona “Jasna”. Sve mi se više dopadaju bordo i crvene nijanse, što nekada nisam mogla ni da zamislim na svojim prstima.

Imate li tetovažu ili pirsing na telu?

- Nemam i nisam pristalica takvih ukrasa, nemam čak ni probušene uši.

Volite li masaže?
- Obožavam, i to je jedan od mojih omiljenih rituala za negu tela. Verujem da se dobrom tehnikom uz adekvatne fizičke vežbe telo može preoblikovati.

Kako održavate liniju?
- Redovnom fizičkom aktivnošću, odgovarajućom ishranom i preparatima za negu tela pokušavam da se negujem ne samo zbog fizičkog izgleda već i iz zdravstvenih razloga.

Da li na kosi primenjujete posebne tretmane?

- Nažalost, prve sede sam dobila još sa osamnaest godina kao poklon od mame, pa se od tada redovno družim sa svojim frizerom, farbam kosu i negujem je adekvatnim pakovanjima.

Pratite li inovacije na polju kozmetike?
- Pratim sve inovacije vezane za otkrivanje novih preparata na prirodnoj bazi. Kao većina žena strahujem od uticaja štetnih sastojaka koji nisu retkost. “Dermix” je baš zbog toga moja omiljena kolekcija jer neguje kožu i stimuliše njene prirodne karakteristike regeneracije i zaštite. Ne sadrži aditive, ni parabene, već isključivo sastojke biljnog porekla.

Šta mislite o ženama koje različitim estetskim zahvatima pokušavaju da produže mladost?
- Stalnim apelom ženama u “Magazinu in” da vode računa o tome kome prepuštaju brigu o licu i telu, trudim se da podignem svest pre svega mlađima. Uvek ću im savetovati da novac ulože u obrazovanje, a ne u estetske korekcije grudi i guze.

Pratite li svaku boru koja vam se pojavi na licu?

- Nisam još opterećena, ali pokušavam da ih prevarim tako što koristim „Dermix AntiAge Hydrator”, bogat jakim oksidansima koji usporavaju starenje, regenerišu ćelije i popravljaju tonus kože.

Da li, po vašem mišljenju, žena sa borama u današnje vreme i dalje može da bude izazovna i lepa?
- Nedavno sam baš gošćama u “Magazinu in” postavila pitanje da li je danas hrabra žena koja pedesetu dočeka bez botoksa i trudi se da prkosi borama radeći na sebi iznutra. Ne znam koliko su bile iskrene, ali ja sam bila i javno priznala da sam u trideset devetoj godini probala hijaluron i njime uklonila sitne bore oko usta. Niko mi nije verovao. Sve može sa merom i da izgleda prirodno.

Tekst: Ivana Nikolić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti