Anđelka Prpić otkriva tajnu svoje lepote

Anđelka Prpić otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 06/02/2014

0

Lepa glumica Anđelka Prpić, koju je publika zavolela kao Čarnu u seriji „Žene sa Dedinja“, uskoro će se na malim ekranima pojaviti kao deo voditeljske ekipe emisije „Bulevar“ na televiziji „B92“. Iskrena i šarmantna, simpatična dvadesetdevetogodišnjakinja tvrdi da koristi pogodnosti savremene dermatologije i vodi računa o tome da pravilno neguje kožu i kosu, a u skladu sa svojim godinama bira i odgovarajuće tretmane, ali obavezno uz konsultaciju sa stručnjacima. Kada je reč o zdravlju, priznaje da poslednjih meseci nije vodila dovoljno računa o ishrani i redovnom vežbanju, ali tu naviku što pre planira da promeni. Otkako je sa suprugom Dariom Prpićem dobila sina Jakšu živi ubrzanijim tempom, ali kada ugleda osmeh na licu svog mališana, ništa joj nije teško.

Koliko dnevno posvećujete pažnju nezi?

- Pored svih dnevnih obaveza koje imam ne ostaje mi previše vremena za bavljenje tim zanimljivim ženskim stvarima, ali, uz stručne savete, postižem da sa minimum truda i vremena, uz odgovarajuću kućnu negu, postignem željene rezultate.

Koja vam je svakodnevna rutina kada je reč o nezi lica?

- Ujutru je to pre svega umivanje i čišćenje lica blagim “Sotis” tonikom za lice, a kada imam više vremena, ohlađene kesice kamilice držim nekoliko minuta na očima, namažem serum, hidratantnu kremu i antirid. Uveče je posao obimniji jer zahteva detaljno skidanje šminke uz pomoć mleka, zatim opet umivanje, nanošenje tonika i noćne kreme sa obaveznim antiridom.

Na koji način birate preparate za negu?

- Prepuštam se savetima stručnjaka, divnoj doktorki, dermatologu Oliveri i kozmetičarima koji se brinu o mom licu, jer sve preparate biraju isključivo na osnovu tipa moje kože. Trenutno sam prezadovoljna proizvodima marke „Sotis” i “Ericson”, kojima se postižu odlični rezultati.

Idete li redovno na kozmetičke tretmane?

- Smatram da je temeljno i redovno čišćenje lica neophodno, a po potrebi kombinujem tretmane za hidrataciju, hranljive sezonske tretmane i razne pilinge. Nedavno sam počela i sa metodom mezoterapije bez igle, jer mi se dopada što se na taj način kombinuju kokteli koji su mojoj koži neophodni.

Jeste li od majke ili bake naučili neke trikove o nezi?

- Uvek su mi savetovale zdravu i redovnu ishranu i dovoljno kvalitetnog sna. I shvatila sam da su u pravu.

Imate li manje vremena za sebe od kada ste postali majka?

- Uz dobru organizaciju i pomoć familije uspevam da se posvetim detetu, poslu, ali i sebi. Jedino što više nema onog praznog hoda, već je svaki minut isplaniran, što nekada može da stvori tenziju. Ali kada ugledam nasmejanog sina, sve bude u redu.

Da li vam je teško da održite zdravom kosu s obzirom na to da se farbate u plavo?

- Nije to lako postići, kako zbog farbanja tako i zbog različitih aparata za stajling, kao što su presa, kupa i slično. Zbog toga mi je važno da kosi priuštim redovna pakovanja koja je hrane i obnavljaju. Koristim proizvode iz linije „Kerastasé”, brenda „L'Oreal” jer zaista čine čuda, pa mogu i dalje budem plavuša.

Sećate li se kada ste se prvi put ofarbali?

- U drugom razredu gimnazije mamu sam pripremala i ubeđivala, čak popravila sve ocene, jer sam imala jak motiv - da izvučem plave pramenove.

Jeste li nekada eksperimentisali bojom kose i frizurama?

- Još u gimnaziji sam shvatila da sam plavuša u duši. I kada sam na početku studija pokušala da se vratim u svoju prirodnu smeđu boju, nisam sebe mogla da prihvatim u ogledalu. Imam svog frizera još od gimnazijskih dana, sa kojim sam sada i oformila tim “Diktat”, tako da mu se potpuno prepuštam. Ne pratimo trendove već u odnosu na stajling i trenutno raspoloženje menjamo i pravimo različite kombinacije.

Uživate li u kupovini kozmetičkih preparata?

- Uživam kada na svom toaletnom stočiću vidim ta divna pakovanja kremica, seruma i šminke. Volim proverene stvari za čiju kupovinu se uvek konsultujem sa stručnjacima. Nisam pristalica eksperimentisanja na tom polju.

Vodite li računa o ishrani?

- Nažalost, zbog brzine kojom živim poslednjih meseci, nedovoljno vodim računa o ishrani, a sebi sam obećala da ću u ovoj godini biti odgovornija prema sebi i voditi računa koje namirnice konzumiram.

Vežbate li redovno?

- Vežbam etapno, i od 20. januara počinje nova etapa. Reč je o kardioaerobnom treningu koji mi prija i do sada je donosio rezultate.

Da li vam je bilo teško da skinete višak kilograma posle trudnoće?

- Nije bilo lako, trudila sam se i kada je reč o ishrani i vežbanju. Ali devet meseci posle porođaja sve je nekako otišlo samo od sebe i vratila sam se na približno istu kilažu koju sam imala pre trudnoće.

Trudite li se da uvek imate nalakirane nokte ili se ne opterećujete time?

- Upravo da se ne bih opterećivala, koristim trajne lakove “Jesica”, koji ne oštećuju nokatnu ploču, a štite nokat od pucanja i listanja. Najbolja stvar je što boja traje do tri nedelje, tako da sam mirna.

Kakve parfeme volite?

- Uvek sam volela blaže parfeme sa svežim i puderastim eventualno voćnim notama, ali u trudnoći, van svih običaja, počela sam da koristim jače parfeme, kao što su “Coco Madmoisele” ili “Jimmy Coo”, a trenutno se “kupam” u “Lancome La vie est belle”.

Volite li da čitate takozvane ženske časopise i da se informišete o novinama u oblasti kozmetologije?

- Volim da listam i informišem se o tuđem iskustvu, ali najviše verujem kada lično probam nešto, to je jedini ispravni sud.

U kojim situacijama vam je bitno da imate besprekorni mejkap?

- Moj redovni mejkap uključuje puder, korektor, rumenilo i maskaru. Za važnije prilike prepuštam se profesionalnim šminkerima jer je u poslednje vreme ta usluga postala dostupna i finansijski prihvatljiva, pa ne rizikujem.

Intervju: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još