Za smesu od keksa:
- 500 g mlevenog keksa
- 200 g šećera
- 2 dl vode
- 200 g margarina
- 3 kašike kakaoa
Za smesu od kestena:
- 500 g kesten pirea
- 150 g margarina
- 10 g želatina u prahu
Za glazuru:
- 80 g čokolade
- 40 g putera
Priprema:
Smesa od keksa:
1. U odgovarajućoj šerpi sjediniti vodu i šećer pa ostaviti da proključa.
3. Margarin penasto umutiti, a zatim sjediniti sa smesom od keksa i dobro izmešati kako bi se dobila ujednačena smesa.
Smesa od kestena:
1. Margarin penasto umutiti pa uz neprestano mućenje postepeno dodavati kesten pire.
2. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri. Zatim ga sjediniti sa smesom od kestena i promešati.
Finalni postupak:
1. U tepsiji veličine 22x33 cm od polovine smese od keksa oblikovati koru. Preko kore naneti fil od kestena, a potom naneti preostali fil od keksa i poravnati.
2. Posebno otopiti čokoladu sa puterom i preliti preko kore od keksa.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Ljilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)