Milena Vasić otkriva tajnu svoje lepote

Milena Vasić otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 01/03/2014

0


U glumačkom umeću talentovane Beograđanke Milene Vasić podjednako uživaju ljubitelji teatra, filma i televizije. Nedavno je zablistala u filmu „Kad ljubav zakasni“, a uskoro će biti prikazana i televizijska verzija te priče rađene po romanu Milice Jakovljević Mir-Jam. Osim poslovnih angažmana, među kojima je i humoristička serija „Mala istorija Srbije“, koju će uskoro sa Milanom - Lanetom Gutovićem, Nikolom Simićem i Milanom Vasićem početi da snima, a koja će biti prikazivana na televiziji „Nova“, Milena stiže i da brine o svom izgledu, pre svega zdravlju.

Koliko vodite računa o svom izgledu?
- Ženi je danas neophodno da bude negovana. To je postalo pitanje higijene, a mnoge stvari koje su nam se nekada činile skupe i daleke danas su dostupne. S druge strane, stalno smo bombardovane lepim ženama u novinama i trendom da mora lepo da se izgleda. Smatram da je ključ brige o sopstvenom biću zdrava ishrana, zatim redovna fizička aktivnost i zdravstveni pregledi, a bitna je i nega lica i kose.

Smatrate li da se u današnje vreme ženama stavljaju preveliki zahtevi?

- Ženama nikada nije bilo teže nego danas. Očekuje se da stalno budemo doterane, poslovno ostvarene, dobre majke i supruge. Potrebno je uložiti mnogo truda da bi se pronašla zlatna sredina.

Jeste li odgovorni prema svom zdravlju?
- Trudim se da budem odgovorna, a moj posao to takođe zahteva od mene. Moram neprestano da budem u dobroj formi, što, osim fizičke aktivnosti, zahteva i redovan san i ishranu. Čim se ispadne iz ritma, nastaju problemi, pa mi se jednom desilo da mi je pukao glas na sceni zbog iscrpljenosti. Osim toga, imam već trideset pet godina, što zahteva dodatni rad na sebi.

Na čemu se bazira vaša ishrana?
- Jedem mnogo povrća i smatram da je „šarena“ trpeza najzdravija, o čemu priča i Danilo - Bata Stojković u filmu „Varljivo leto“. Supe i čorbe od povrća su obavezne za ručak i često ih spremam. Međutim, pošto sam Bik u horoskopu, hedonizam je sastavni deo mog života i potreba. U skladu s tim umem sebi da ugodim i počastim se slatkim obrokom, čašom vina ili gurmanskim specijalitetom.

Prenosite li navike u ishrani i na vašu decu?

- Mislim da sam uspela da im prenesem ljubav prema hrani, oni vole da jedu, što može da bude i problem. Kćerka trenira jahanje, a sin vaterpolo, tako da mnogo kalorija i troše.

Vaša kćerka je tinejdžerka, da li je već počela da traži od vas savete u vezi sa negom?
- Počela je da se bavi sobom na taj način. Ona ima vrlo lepu kosu i ume da je neguje. Nedavno smo pronašle regenerator na biljnoj bazi koji joj savršeno odgovara, zbog čega je presrećna. Osim toga uvek joj je bitno da ima i proizvode „Nivea“, koje koristi. Još je mala, ali je na dobrom putu da se neguje na pravi način.

Jeste li nekada farbali kosu i eksperimentisali sa frizurama?
- Dok sam snimala serijal „Dama bez blama“ toliko sam menjala frizure da mi je dovoljno za čitav život. Svakodnevno sam imala četiri do pet drastičnih promena, a za potrebe te uloge prvi put sam se ofarbala, mada je to bila promena samo jedne nijanse tako da se nije ni primećivalo. Privatno nikada nisam eksperimentisala sa frizurom, ali volim i negujem svoju kosu i važno mi je da bude zdrava.

Na koji način negujete lice?

- Već nekoliko godina odlazim u kozmetički centar „Guinot“ na tretmane, a koristim i njihove preparate za negu koji su prirodni i veoma blagi. Jutarnji i večernji rituali nege moja su svakodnevica.

Jeste li počeli da koristite preparate protiv bora?
- Koristim redovno antirid, ali ništa agresivnije još nisam probala.

Bavite li se nekom fizičkom aktivnošću?
- Uvek sam bila fizički aktivna, u školi sam trenirala gotovo sve sportove, ali se nigde nisam zadržala duže od godinu dana osim kada je reč o vožnji rolera. U poslednje vreme redovno odlazim u spa centar u hotelu „Metropol“, gde radim kardio-program i trening koji je kombinacija joge, kalinetiksa i vežbi na parteru, što sam sama osmislila. Obavezno i plivam, a posle treninga koristim tursko kupatilo i odlazim u takozvanu relaks-zonu u kojoj se potpuno opuštam.

Spadate li u žene koje nikada ne propuštaju treninge?

- Ne mogu da kažem da sam od onih žena koje nipošto ne propuštaju trening, ali se trudim da budem redovna i da ne preskačem svoje termine.

Mislite li da je važno da žene odvoje vreme samo za sebe?
- Neophodno je, jer koliko se posvetimo našem telu toliko će nas kasnije služiti. Mnogo puta se može čuti kada se neka osoba razboli da ljudi kažu kako joj nikad ništa nije falilo i nikada nije išla kod lekara, a ne shvataju da je baš zato što nikad nije posetila doktora i doživela je tako nešto. Nama, ženama, je u genetskom kodu da stalno interese drugih, pre svega porodice, stavljamo ispred svojih, ali izuzetno je važno da nekoliko sati nedeljno izdvojimo za sebe. U knjizi „Biti uspešan roditelj“ u kojoj je nacrtana mama u spa-centru, kaže se: „Ovo radim zbog svoje dece“. Znam da je izlizana izreka da ćemo, ukoliko sebe cenimo, biti bolji i za druge, ali zaista je tako.

Intervju: Ivana Nikolić
Foto: Mirko Tabašević
Frizura i šminka: Bojan Repaja, Institut lepote „Diktat“, Internacionalnih brigada 7, tel: 011 / 240 - 43 - 04

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti